Ruralisme i patrimoni natural al Festival Terra Roja

Del 10 al 12 de novembre se celebrarà la primera edició del Festival Terra Roja a Prat de Comte i Horta de Sant Joan.

Els dies 10, 11 i 12 de novembre a Prat de Comte i Horta de Sant Joan tindrà lloc el Festival Terra Roja. Pretén promoure el debat i la reflexió al voltant de les realitats del territori, tot generant espais que fomentin l’autoestima rural. També vol conscienciar sobre la importància del coneixement, el respecte i la conservació del patrimoni natural.

Una invitació a reflexionar

“És una invitació a sentir, reflexionar i actuar, però és també una proposta de dinamització territorial que vol identificar estratègies de regeneració rural” explica Marc Sampé, codirector del festival.

És per això que les activitats programades es plantegen en clau de territori, a nivell de comarca i zones limítrofes, i que en totes elles es busca el màxim de participació de la població local.

La programació del Festival Terra Roja

La programació inclou activitats d’educació ambiental a espais de reflexió, passant per una creació comunitària.

Així, el divendres 10 a Prat de Comte es durà a terme el I Simposi del patrimoni natural de la Terra Alta i el Parc Natural dels Ports. Es tracta d’una trobada professional oberta a la ciutadania on es presentaran comunicacions sobre biodiversitat.

Dissabte 11, el festival es desplaça a Horta de Sant Joan. Al matí es realitzaran dues activitats d’educació ambiental. D’una banda, una sortida a la natura de descoberta de l’ecosistema de ribera i, d’altra banda, un anellament de moixons pensat com a activitat familiar.

El mateix dia a la tarda, tindrà lloc la taula de debat “El món rural avui: Comunitat, entorn i futur“. Hi participaran l’activista i divulgadora Vanesa Freixa, la viticultora terraltina Pili Sanmartín i la periodista Annabel Roda.

Diumenge 12, en una jornada més cultural, la Plaça de l’Església d’Horta de Sant Joan acollirà l’espectacle de circ i moviment sorgit de la creació comunitària desenvolupada els dies previs per les veïnes i veïns participants, sota la direcció de la CIA Du’K’tO. La representació versarà sobre com entenem i com ens relacionem amb el patrimoni natural.

Totes les activitats programades són gratuïtes però algunes d’elles requereixen inscripció prèvia per aforament. Es pot consultar tota la programació a: www.somterraroja.com.

El festival està organitzat per l’Associació Som Terra Roja, una entitat terraltina que es dedica a fer pedagogia de l’entorn per un desenvolupament sostenible, i compta amb el suport del Parc Natural dels Ports, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan i d’Òptim Studio i amb la col·laboració de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre i Nilak.

Anterior
Activitats per a tots els públics al Castaween de Tortosa
Següent
Les Jornades Gastronòmiques i Diada del Llagostí

Afegeix un comentari

El vostre correu electrònic està segur amb nosaltres.

8 + 2 =