Premi a Mel Muria per la seva alta qualitat

Els London Honey Awards guardonat amb quatre medalles aquestes mels del Perelló.

Els London Honey Awards són un dels certàmens més importants a nivell internacional en el món de l’apicultura i en aquesta ocasió han considerat que quatre varietats de les mels Muria del Perelló, mereixen un guardó per la seva alta qualitat, concretament les mels de romaní, taronger i muntanya amb la medalla d’or, mentre que la mel de farigola ha rebut la medalla de plata

De fet, les mels de Muria són, des de fa molt temps, un referent d’entre les distintes marques d’aquest producte i els seus reconeixements internacionals no enganyen. En aquesta ocasió han revalidat el guardó del que ja van ser mereixedores any rere any.

En l’edició dels London Honey Awards 2020 també van ser premiades amb la medalla d’or les mels de romaní, taronger i farigola produïdes a les Terres de l’Ebre, dintre de la reserva de la biosfera.

L’aposta de mel Muria és realitzar una apicultura sostenible que contribueixi al manteniment de la biodiversitat i la conservació del planeta i sobretot, a la protecció de les abelles autentiques creadores de vida i considerades l’ésser viu més important del planeta.

En aquesta línea, la presentació de la mel Muria ha substituït els precintes de garantia de plàstic per un material biodegradable, han creat la primera mel d’Europa amb certificació PEFC provinent de boscos on es fan gestions forestals controlades per afavorir la biodiversitat i també compten amb una instal·lació de plaques fotovoltaiques que genera l’energia verda amb la que es nodreixen les seves instal·lacions. També apliquen mesures de millora en els equipaments d’extracció i envasat de la mel, gràcies a l’ús de màquines de darrera generació.

Sis generacions d’apicultors

La família Muria es dedica a l’apicultura des de fa 6 generacions. Aquesta feina que és totalment artesanal ja no té, a hores d’ara, cap mena de secret per aquests professionals que saben com tractar el producte perquè des del rusc fins al plat, ofereixi als consumidors les seves millors qualitats i propietats.

Rafel Muria Queralt, que va ser el primer de la família en presidir l’associació d’apicultors del Perelló, a la segona meitat del segle XIX, i fins avui han passat per aquesta entitat fins a 6 generacions de Rafel Muria. Ara l’empresa ja va per la sisena generació de la família Muria, Vicent Brull Muria.

Amb el pas dels anys les instal·lacions de l’empresa familiar, que sempre s’ha dedicat únicament a l’apicultura i el tracte de les abelles i la mel, ha traslladat les seves instal·lacions  i des de l’any 1999 compten amb un magatzem de 800m2 ubicat a l’entrada mateix del Perelló. Aquesta nau també compta amb un museu, equipat amb una sala audiovisual, que posa en valor tot el que fa referència a les abelles i la mel. S’organitzen visites guiades i també sortides al camp per conèixer la vida de les abelles, així com l’organització de tallers didàctics per difondre i compartir el coneixement acumulat per aquesta família de professionals dedicats a l’elaboració de la mel.

L’any 2011 la família Muria van posar en marxa el Muria Centre d’Interpretació apícola, guardonat amb el Premi Cartanyà en el marc de la 22ª. Nit del Turisme organitzada per la Diputació de Tarragona.

A banda del reconeixement actual amb el guardó revalidat a Londres, les mels Muria compten amb altres i nombrosos premis nacionals i internacionals.

Anterior
Visita a l’illa de Buda a cop de pedal
Següent
Els Agents Rurals intensifiquen les tasques de protecció de les espècies de rapinyaires