Playmodes Forms a Lo Pati

play modes forms

Música visual generativa

El centre d’art contemporani Lo Pati d’Amposta exposarà de l’11 de novembre 2023 fins al 21 de gener 2024 FORMS – Música visual generativa, una mostra curada per Irma Vilà i Òdena

Playmodes és un estudi de recerca audiovisual català i de trajectòria internacional que construeix instruments audiovisuals i explora un vast univers sonor de partitures gràfiques algorítmiques, de síntesi d’espectrogrames i d’autòmats audiovisuals.

Aquest darrere trimestre de 2023, Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre acollirà una de les exposicions més importants del seu programa anual: FORMS – Música visual generativa de l’estudi de recerca audiovisual Playmodes. El projecte sorgeix d’un procés d’investigació en formats expressius i expositius innovadors en l’àmbit de la música visual generativa. L’exposició es mourà al voltant de l’eix art-enginyeria, i es basa en el concepte de ‘sonificació de la imatge’. A partir d’aquesta premissa inicial, explora un vast univers sonor de partitures gràfiques algorítmiques, de síntesi d’espectrogrames, d’autòmats audiovisuals i de concerts de música contemporània. La mostra repassarà la trajectòria del Projecte FORMS i inclourà, també, obra de nova producció realitzada per a l’ocasió. L’exposició estarà comissariada per Irma Vilà i Òdena, investigadora i productora cultural especialitzada en art, ciència i tecnologia.

Entre l’art i l’enginyeria

Playmodes és un estudi de recerca audiovisual. A mig camí entre l’art i l’enginyeria, el seu equip de creadors construeix instruments audiovisuals fent servir tecnologies pròpies i amb esperit artesanal. El seu llenguatge posa èmfasi en l’espai, el so, la imatge i el moviment des de múltiples perspectives: des d’instal·lacions immersives generatives de llum i so, dispositius escultòrics o actuacions audiovisuals amb intèrprets que exploren un univers abstracte de música visual. En els darrers anys, Playmodes ha desenvolupat projectes arreu del món —Nova York, Praga, Madrid, São Paulo, Houston, Zurich, Lyon, Berlín, Londres, etc.— per a esdeveniments de música electrònica com el Sónar a Barcelona o el DGTL a Amsterdam (Països Baixos). Ha treballat per a institucions d’art com el ZKM a Karlsruhe (Alemanya) i l’Ars Electronica a Linz (Àustria); ha publicat obres sonores en segells de música electrònica com Plegat – Discontinu Records; i ha estat guardonat amb distincions internacionals en l’àmbit de l’art dels nous mitjans.

Anterior
El pòdcast de la Queta arriba a Tortosa
Següent
Tot a punt per una nova cita amb la VI Festa de l’Oli de Ginebre a Riba-roja d’Ebre