Pesquen un silur albí de gairebé 100 quilos a l’Ebre

El pescador ha sigut Juan Dalmau, de la Torre de l’Espanyol.

El silur és una espècie força comú a les aigües del riu Ebre i de fet, es pesca des que l’espècie es va introduir a l’embassament de Mequinensa a mitjans dels anys 70. Es tracta d’una espècie invasora que pot créixer desmesuradament, fins arribar amb facilitat als dos metres de longitud i 100 quilos de pes, de l’estil del que ha pescat en Juan Dalmau.

 

En el que havia de ser un tranquil dia de pesca en família, Juan Dalmau va aconseguir treure del riu un silur de 2.55 metres i gairebé 100 quilos de pes que a més, és albí. Dues hores de batalla van ser necessàries per poder treure el peix fora de l’aigua, convertint-lo en tot un trofeu de rècord a l’Ebre i segons va dir, “potser he aconseguit pescar el peix de la meva vida”.

 

Com a bon pescador, Juan Dalmau sempre busca la presa més grossa, però aquest silur, a més, té un punt d’extravagància perquè a banda de ser enorme, també és blanc, un peix albí com pocs n’hi ha a l’Ebre i arreu, donat que els silurs, per terme mig, acostumen a ser grisos o fins i tot verdosos.

El silur no es menja

Malgrat la quantitat de silurs que es pesquen i de la seva mida, el silur no és un peix que tingui usos culinaris ni hi ha receptes que el tinguin com a ingredient principal, a diferencia del que passa amb el cranc blau, del qual sí que s’han descobert les qualitats gastronòmiques i alimentàries, resultant ser molt saborós en nombroses receptes.

La pesca esportiva del silur és molt popular a diverses zones de les Terres de l’Ebre, especialment al pantà de Riba-roja, en particular a Mequinensa. Els pescadors esportius aprecien molt aquesta espècie donat que es tracta d’un peix que ofereix resistència i molta potencia, el que aporta emoció a un esport per definició tranquil i que requereix tècnica i paciència.

En el cas de Juan Dalmau, acostuma a retornar els silurs a l’aigua altre cop per, si es presenta l’ocasió, tornar a pescar-los. Assegura que malgrat que ha pescat en altres llocs, fins i tot de l’estranger, el seu lloc preferit per a la pràctica de la pesca esportiva, és a l’Ebre.

 

Anterior
Observació astronòmica de la mà de Plegadis
Següent
Alerta per la calor prevista per aquest cap de setmana