Per primera vegada, DeltaChamber Music Festival oferirà 2 concerts infantils de cambra

Del 20 de juliol al 6 d’agost, les Terres de l’Ebre tornaran a ser capital de la música de cambra amb la 8a edició de DeltaChamber Music Festival. Durant gairebé 3 setmanes i sota el tema “Arrels i paraules”, a Amposta, Ulldecona, Deltebre, Flix, Roquetes i Horta de Sant Joan, s’oferirà un ampli programa de concerts irrepetibles i d’altíssima qualitat que molt aviat es donarà a conèixer.

De moment, i com a primícia, es confirma que el festival oferirà 2 concerts de cambra adreçats als més petits de la casa. D’aquesta manera, el dissabte 22 de juliol, les famílies podran gaudir del concert infantil “Descobrint els secrets de la música” al Casal Cívic de Gent Gran Ruiz Salgado d’Amposta, a les 11 h, i a la Biblioteca Mercè Lleixà de Roquetes, a les 17 h, a un preu simbòlic de 5 € per persona (a partir de 3 anys).

Ambdós concerts consistiran en un format didàctic i teatralitzat per als quals el festival ha creat un ensemble d’11 clarinets ebrencs, integrat per Laia Sanahuja, Pau Rodríguez, Sergi Costes, Laura Lletí, Laura Ruiz, Roser Carceller, Lluís Cid, Rut Fatsini, Octavi Ruiz, Paula Royo i Joan Alfred Noll.

En els concerts, l’ensemble donarà vida a la meravellosa música del compositor rus M. Mussorgski “Quadres d’una exposició” per explicar als més petits una història musicada amb un llibret que s’ha escrit específicament per a la nostra terra, ja que inclou diverses referències de les Terres de l’Ebre i que interpretaran 2 actors del territori, Anna Chiva i Víctor Artola. La història estarà escrita i dirigida per l’argentina Karina Barrionuevo, reconeguda escriptora i violinista que ha atret l’atenció del públic familiar amb les seves obres en diferents concerts al Brasil i a l’Argentina.

L’aposta que DeltaChamber Music Festival fa pel jovent no es limita als concerts infantils. De fet, des de fa alguns anys, el festival ha intensificat el seu compromís amb els joves a través del Programa Young Talent i del Programa Academy, amb els quals promou la formació dels joves músics que destaquen per la seva excel·lència, ajudant a impulsar-los professionalment.

El festival el creen, desenvolupen i impulsen els ampostins Laura Ruiz Ferreres, professora catedràtica de clarinet a la Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main (Alemanya) i clarinet solista de l’orquestra Oxford Philharmonic (Regne Unit), i Pau Rodríguez Ruiz, director i professor de clarinet de l’Escola i Centre Professional de Música La Lira Ampostina.

DeltaChamber Music Festival 2023 compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Tarragona, de la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, de l’INAEM, de l’Ajuntament d’Ulldecona, de l’Ajuntament de Deltebre, de l’Ajuntament de Flix, de l’Ajuntament de Roquetes, de l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan, del Consell Comarcal del Montsià i del Museu de les Terres de l’Ebre.

Anterior
El festival d’arts escèniques Rihihiu torna al Montsià a l’estiu i la tardor
Següent
Localitzen al delta de l’Ebre el primer niu de tortugues careta de la temporada de la costa catalana