Observació astronòmica de la mà de Plegadis

Una activitat de cap de setmana que, tenint els peus a terra, convida a mirar el cel.

Les  nits d’estiu estan plenes d’oportunitats per contemplar el cel i ser testimonis d’esdeveniments astronòmics de primer ordre, alguns de ben originals, com l’alineació de planetes o les súper llunes, i altres que es van repetint cada any, com la pluja d’estrelles coneguda com Llàgrimes de Sant Llorenç, que es poden veure habitualment, amb el condicionant d’un cel ben clar i sense contaminació lumínica, entre els dies 10 al 14 d’agost, en plena canícula.

Les Llàgrimes de Sant Llorenç són una pluja de meteors provocada per la cua de pols còsmica que deixa anar al seu pas el cometa Swift-Tuttle. S’anomenen Perseids perquè el seu punt més radiant és a la constel·lació de Perseu, molt a prop de la constel·lació de Cassiopea.

Cada any la pluja de meteors arriba al seu punt màxim cap al dia 12 d’agost, quan es poden veure fins a un centenar de meteors despenjant-se del cel cada hora, un autèntic espectacle per als amants de l’astronomia i per als curiosos que tenen ganes d’embadalir-se sota un cel en moviment.

Vols veure les Llàgrimes de Sant Llorenç com mai?

Plegadis, centre d’educació ambiental ubicat a La Ràpita, ha organitzat una sessió d’observació astronòmica de cara a la nit dels dies 13 i 14 d’agost. Aquestes dues nits seran molt especials perquè la pluja d’estels coneguda com Llàgrimes de Sant Llorenç arribarà al seu màxim, amb el permís de la lluna plena que acompanya el cel nocturn.

Les persones aficionades a l’astronomia o que simplement els faci gràcia conèixer més sobre aquest fenomen astronòmic, tenen l’oportunitat de fer-ho de la mà d’Ariadna Gutiérrez, màster d’astrofísica, física de partícules i cosmologia, que guiarà l’activitat d’observació, en una nit que promet ser una combinació didàctica entre ciència, divulgació i entreteniment.

Immediatament després, Plegadis oferirà un taller degustació de còctels en el que poden participar tots els assistents. L’activitat té un preu de 5€ i es demana inscripció prèvia.

Anterior
Rutes a Amposta a la recerca de la memòria històrica
Següent
Pesquen un silur albí de gairebé 100 quilos a l’Ebre