Les Terres de l’Ebre participaran en la 7a edició de “Benvinguts a Pagès, la Festa”

Es celebrarà els dies 1 i 2 d’octubre i será un cap de semana carregat de visites gratuïtes a pagès.

Les Terres de l’Ebre participaran a la 7a edició de Benvinguts a Pagès La Festa el primer cap de setmana d’octubre. Els dies 1 i 2 d’octubre el territori s’apunta a la gran festa de la pagesia catalana amb una proposta que inclou 31 explotacions agroalimentàries, 27 restaurants de proximitat, 18 allotjaments rurals i una desena d’activitats complementàries a les comarques de la Terra Alta, Ribera d’Ebre, Baix Ebre i Montsià.

 

El cap de setmana de portes obertes i visites gratuïtes als pagesos i pageses de Catalunya s’ha presentat aquest matí a Tortosa, a la seu del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre.

 

Els dies 1 i 2 d’octubre la ciutadania tindrà una nova oportunitat per conèixer en primera persona l’origen d’allò que mengem cada dia i descobrir els processos d’elaboració dels productes de temporada i proximitat en una edició que manté la reserva prèvia a través de la pàgina web benvingutsapages.cat per fer més àgil la reserva de les visites gratuïtes.

 

El projecte convida el públic a degustar els productes de temporada i de proximitat, omplir el rebost i comprar directament als pagesos i pageses en una oportunitat per fidelitzar nous clients. A través de les visites s’estableix una relació que permetrà a la ciutadania apropar-se a tot un món que es perd. Poder conèixer l’origen dels aliments facilita una millor alimentació i, de retruc, suposa millorar la nostra salut.

 

Una oferta àmplia

A les Terres de l’Ebre el públic que participi a Benvinguts a Pagès La Festa tindrà al seu abast una àmplia oferta d’activitats divulgatives.

 

Tothom podrá conèixer els secrets d’una petita explotació ecològica a la Terra Alta, a prop del riu Ebre, que elabora fruits secs, olives i fruita, acompanyar la quarta generació de productors d’arròs del Delta i veure tota la cadena, des de la sembra fins a la comercialització i aturar-se a un obrador de formatges i làctics a Rasquera i aprendre a munyir les cabres. L’oferta es complementarà amb la participació d’un total de 23 restaurants que han estat proposats pels mateixos productors i productores del projecte i la participació de 12 allotjaments rurals que oferiran estades especials durant el primer cap de setmana d’octubre.

 

 

Més rutes aquest any

Una de les novetats d’aquesta edició de Benvinguts a Pagès La Festa és l’ampliació del nombre de rutes d’un dia o bé de cap de setmana que combinen pagesia, gastronomia i patrimoni i que es posen a disposició de la ciutadania per fer més fàcil les visites coincidint amb el primer cap de setmana d’octubre. A les Terres de l’Ebre s’han preparat les rutes La Terra Alta, petit paradís gastronòmic, Descobreix la Ribera d’Ebre i el Baix Ebre més deliciosos i Assaboreix les Terres de l’Ebre en família. Les experiències proposen les visites a les explotacions participants, poder conèixer la història i el patrimoni natural del seu entorn, allotjar-se a establiments rurals i degustar els productes de quilòmetre zero als restaurants recomanats pels mateixos productors i productores. Els detalls dels itineraris també es poden consultar a través de la pàgina web benvingutsapages.cat

 

La pàgina web, eina de reserves            

Les visites de Benvinguts a Pagès La Festa ja es poden reservar de manera gratuïta a través de la pàgina web benvingutsapages.cat, que permet planificar i seleccionar de manera còmoda quina explotació visitar a través d’un mapa o bé es pot fer la cerca per tipus de producte. Fins ara, a través de la pàgina web més de 3.000 persones ja han fet la seva reserva gratuïta.

Anterior
El primer autobús de biogàs de les Terres de l’Ebre comença a circular
Següent
La Ràpita serà l’escenari de la Reunió del Fòrum Científic de la pesca espanyola a la Mediterrània