L’Ajuntament d’Amposta destina 15.000 euros al foment de la biodiversitat al Parc del Mussol

A través del conveni amb Aula i Natura, es treballa per a la recuperació de la biodiversitat de l’antic abocador municipal d’Amposta.

L’Ajuntament d’Amposta ha atorgat una subvenció de 15.000 euros a l’Associació Aula i Natura perquè segueixi amb la recuperació de la biodiversitat al Parc del Mussol, ubicat a la partida Corral Serra i que antigament era l’abocador de la ciutat. Després que a la primavera del 2022 l’Ajuntament cedís, amb forma d’acord de custòdia, aquesta finca de 4,5 hectàrees, ara ha fet una aportació econòmica de 15.000 euros perquè Aula i Natura segueixi realitzant totes les activitats de restauració ambiental, millora i manteniment de l’espai. L’objectiu és que el Parc del Mussol esdevingui una zona verda periurbana i, a la vegada, un espai d’activitats d’educació ambiental. Fins el moment, s’han instal·lat macrohotels d’insectes, caixes niu, zones per a caus, espais per afavorir la biodiversitat, s’han replantat arbrat d’altres zones de la ciutat, s’han generat prats florits, entre d’altres.

En una visita al Parc del Mussol, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha posat en valor la feina feta des de la primavera del 2022 per convertir l’antic abocador municipal “en un espai on ja ha crescut la biodiversitat i ja s’han detectat  espècies que feia molt de temps que no vèiem i que ara s’estan reproduint”. “La feina s’està fent molt bé, en aquest espai, i per això l’Ajuntament d’Amposta no tenim cap inconvenient a destinar els recursos econòmics que ara aportem”, ha afegit l’alcalde, tot avançant que ara s’està treballant amb l’entitat amb la possibilitat que l’espai el puguin visitar grups escolars i també “en un petit projecte de reforestació que si acaba casant serà un pas més”.

Per la seva banda, Ferran Latre, gestor del Parc del Mussol, ha posat de relleu que en l’any i escaig que l’entitat porta treballant a l’espai, la biodiversitat ha crescut més a mes de manera exponencial. “És un lloc que estava absolutament degradat i li hem sabut donar la volta”, ha dit.

Aquest dilluns al matí, Tomàs i Latre han signat el conveni i han fet visita de mitjans a l’espai. Aquests 15.000 euros del 2023, se sumen als 5.000 euros que es van aportar al 2022. 

Anterior
La Ràpita programa més de 50 activitats culturals aquesta tardor
Següent
Arriba la 26a edició de la Fira Ebreokasió

Afegeix un comentari

El vostre correu electrònic està segur amb nosaltres.

6 + 4 =