La Ràpita programa més de 50 activitats culturals aquesta tardor

L’orquestra de cambra de Colònia i els espectacles ‘¡Ay, Carmela! i ‘Quan passi tot això’ encapçalen un programa amb cinema, música, activitats literàries i teatre.

L’Església Nova i el Museu de la Mar de l’Ebre acolliran fins a cinc exposicions abans de tancar l’any.

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la Ràpita ha presentat aquest matí -dijous, 28 de setembre- la programació amb què tancarà aquest 2023, integrada per més de 50 activitats culturals que tindran lloc en espais com l’Auditori Sixto Mir (ASM), la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó (BMSJA), el Museu de la Mar (MME) de l’Ebre o l’Església Nova.

El cinema, el teatre i la música seran eixos centrals de la programació de l’auditori. El cinema, a través de la programació de l’entitat local Cineclub La Ràpita, que programarà sis films, entre els quals clàssics com ‘Sunset Boulevard’ o ‘Com casar-se amb un milionari’. També el cinema català serà protagonista amb el Cicle Gaudí, que permetrà que es projectin pel·lícules com ‘Un cel de plom’ o ‘Els encantats’.

Sis espectacles teatrals es podran veure a l’auditori. Dos seran de caràcter familiar: ‘No hi havia una vegada’, de la Cia. Les lloronas (29 octubre) i ‘Anem a Betlem’, del Petit Teatre (8 i 9 de desembre). La resta de programació teatral, per a tots els públics, la conformaran el musical ‘Quan passi tot això’ (5 novembre), interpretat per Sílvia Blavia, el pianista David Martell i l’excantant del grup Lax’n’busto, Salva Racero. El clàssic de Sanchis Sinistierra, ‘¡Ay, Carmela!’, versionat per la companyia La famèlica pujarà a l’escenari el 26 de novembre. I la màgia més espectacular es podrà veure la setmana de Nadal, el 30 de desembre, amb el xou ‘Didak Style, màgia a la moda. Finalment, la companyia rapitenca Xip Xap estrenarà el nou espectacle d’esquetxos d’humor titulat ‘No passa res’, amb una doble sessió que tindrà lloc el cap  de setmana del 2 i 3 de desembre. 

Pel que fa a la programació musical, a les portes d’Orígens l’Orquestra Filharmònica de Cambra de Colònia interpretarà les Quatre estacions de Vivaldi en un concert extraordinari l’11 d’octubre, per al qual ja s’han posat a la venda les entrades. A més, el mes de novembre, marcat tradicionalment per la festivitat de Santa Cecília -patrona de la música-, arribarà amb concerts de l’Orfeó Pau Casals i la banda juvenil de l’Agrupació Musical Rapitenca, tots dos el 18 de novembre. La banda de l’AMR es reservarà l’actuació central d’aquest darrer trimestre de l’any per al 16 de desembre, també a l’ASM. 

El Museu de la Mar de l’Ebre acollirà tres exposicions: ‘El viver de la família’ (del 6 al 29 d’octubre), ‘Jo de petita anava sempre al moll’ (del 3 de novembre al 10 de desembre) i ‘La mar de net’ (del 15 de desembre al 28 de gener de 2024). A més, durant quatre divendres de novembre se celebrarà el cicle de xerrades ‘Històries de la mar de l’Ebre’. 

Finalment, cal destacar les activitats de la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó, amb exposicions com la que es dedicarà al desembre a la figura i mite del Rector de Vallfogona, la continuació dels Clubs de lectura d’adults i l’infantil i juvenil, xerrades al voltant del món del teatre, sessions de contes per a infants i presentacions de llibres, a més d’oferir cada mes la taula de novetats literàries amb què fomenta el gust per la lectura, en el marc de la campanya ‘La Ràpita llegeix’. 

Precisament, aquesta campanya donarà cabuda també a dos esdeveniments literaris destacats d’aquesta tardor: la celebració d’una nova edició de Ràpita Poètica (del 24 al 26 de novembre) i l’exposició Hommage à trois, a l’Església Nova (del 26 d’octubre a l’11 de novembre).

La programació completa d’aquesta tardor cultural a la Ràpita es podrà consultar a partir d’avui a la pàgina www.larapita.cat. També s’hi podrà accedir a través del codi QR inclòs al cartell. Les xarxes socials de l’Ajuntament i les de la Regidoria de Cultura també n’informaran.

Pel que fa a la venda d’entrades dels espectacles de pagament, es podran adquirir a través de la plataforma Notikumi.com a partir de dimarts que ve.

Anterior
La ballarina i coreògrafa Sol Picó, plat fort del festival Artèria Tortosa
Següent
L’Ajuntament d’Amposta destina 15.000 euros al foment de la biodiversitat al Parc del Mussol

Afegeix un comentari

El vostre correu electrònic està segur amb nosaltres.

+ 16 = 24