La Torre de la Carrova d’Amposta s’il·lumina pels drets humans

A Amposta, aquest dissabte, la Torre de la Carrova, amb una jornada de portes obertes.

Per tercer any consecutiu, Amposta se suma a l’encesa de torres, talaies i talaiots de la Mediterrània. Una acció pels drets humans coordinada per l’Institut Ramon Muntaner, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i la Federació d’Ateneus de Catalunya.

L’acte recrea la comunicació visual que tenia lloc entre les torres de guaita. Aquestes eren un recurs d’autodefensa i ara es converteixen en fars d’acollida que mostren el camí d’arribada.

Totes les activitats de la Torre de la Carrova

Per un cantó, a Amposta, l’activitat començarà amb una jornada de portes obertes a la Torre de la Carrova (9.30 a 13.30 h).

Tot seguit, una visita guiada a la torre (12 h) i la lectura del manifest, aquest any redactat per l’autor Josep Vallverdú, a càrrec dels membres de l’Institut d’Estudis Comarcals del Montsià.

Posteriorment, la colla de Diables Lo Minotaure encendrà la fum i la Coral de la Lira i la Coral Aquae de la Fila cantaran “Viatge a Ítaca”.

També, a la tarda, Lo Minotaure s’encarregaran de l’encesa (18.30h).

L’objectiu d’aquesta activitat és sensibilitzar sobre la situació que es viu a la Mediterrània. Moltes persones es veuen obligades a abandonar casa seva hi perden la vida cada any. També, posar en valor les torres, talaies, talaiots i fortificacions com a patrimoni històric i cultural. Estan presents al conjunt dels territoris de parla catalana.

L’acció s’estendrà per diferents torres i fortificacions a Catalunya, el País Valencià, illes Balears, Aragó i la Catalunya del Nord, Andalusia. També en països del nord d’Àfrica com Marroc o Tunísia; i de l’Orient Mitjà, com el Líban.

Anterior
Tot a punt per celebrar Sant Antoni a Mas de Barberans
Següent
Som(Riu) Fest anuncia la segona edició del festival