La Terra Alta posa en valor el potencial dels productes agroalimentaris de la comarca

Amb més d’una quarantena d’assistents entre empreses, emprenedors del sector i entitats com l’Escola Agrària de Gandesa i la DOP de l’Oli Terra Alta. Les jornades s’han celebrat en el marc de la XXIII Festa de l’Oli de la Fatarella.

Repartides en tres sessions, en el transcurs d’aquestes jornades s’han tractat temes com la dinamització de l’oleoturisme a la comarca i les estratègies de comercialització que pot liderar el sector oleícola en un futur pròxim.

Una d’aquestes sessions ha consistit en un showcooking a càrrec del reconegut cuiner Sergi de Meià, que encapçala el projecte gastronòmic del celler Can Marlès, a Can Ferrer de la Cogullada, al municipi del Montmell. De Meià també és president de la Fundació Institut Català de Cuina i Cultura Gastronòmica.

Si nosaltres no apostem per nosaltres mateixos, no ho farà ningú. Ens hem d’estimar i hem de ser els que mostrem què fem al nostre territori”, apuntava de Meià, només començar l’exhibició de receptes elaborades amb productes terraltins. La jornada, celebrada a la Casa Ecològica de la Fatarella, ha estat tot un èxit i ha comptat amb la participació de la majoria de productors de producte agroalimentari de la comarca, que es poden trobar a la pàgina web Fet a la Terra Alta.

El xef ha cuinat receptes com el cabrit amb mel, aiguardent de ginebró, safrà i fruita seca; l’arròs de botifarra amb tòfona i oli, i el gelat d’oli d’oliva verge extra amb pa i melmelada. Tots els plats s’han elaborat amb una àmplia gamma de productes locals i amb els següents olis d’oliva verge extra de la Terra Alta: Oli DOP Terra Alta, Identitat EVOO, Mas Beturià, Biocaseres, Agrícola Sant Isidre – Al-Fatriyya, Rius d’Or, Oli de Casa Llopis, Duc DOP Oli Terra Alta i OLIKUA de l’Escola Agrària de Gandesa.

La sessió de showcooking es pot recuperar al canal de YouTube del Consell Comarcal de la Terra Alta: https://youtu.be/I0iVVlp6Hm0

A la pàgina web del programa Terra Alta Més també s’hi penjaran properament les receptes d’aquests plats elaborats per Sergi de Meià.

En línia amb aquesta iniciativa, actualment, Terra Alta Més realitza assessoraments personalitzats en argumentari de venda, creació i millora de producte oleoturístic a deu productors d’oli empeltre, restaurants i allotjaments rurals de la Terra Alta. Ho fa de la mà de l’empresa TourisLab, consultora especialitzada en oleoturisme, turisme gastronòmic i desenvolupament local.

Aquesta acció ha estat subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local.

Anterior
Tortosa celebra el Mercat d’Art Solidari de Nadal, que arriba a la seva tercera edició
Següent
El Museu del Ferrocarril de Móra la Nova incorpora tres locomotores del segle XX provinents de Lleida