La Ràpita escalfa motors per celebrar la IV Festa de l’Ecoturisme del Delta de l’Ebre

Tindrà lloc del 28 al 30 d’octubre i consistirà en tot un cap de setmana amb una àmplia varietat d’activitats.

La Festa de l’Ecoturisme del Delta de l’Ebre torna, del 28 al 30 d’octubre. Serà la 4a edició d’aquesta festa que, un any més, situa les Terres de l’Ebre com a punt de trobada de referència de l’ecoturisme. L’objectiu de la festa és promoure el territori de manera responsable, fomentar l’ecoturisme per a la descoberta i gaudi dels espais naturals tot preservant el medi ambient i millorant el benestar de la ciutadania deltaica.

D’aquesta manera, la trobada aconsegueix ser alhora un referent a Catalunya per a les persones que trien la sostenibilitat i l’ecoturisme a l’hora de planificar les seves vacances, i un punt de reunió i debat per a les administracions, sector privat i organitzacions

Sota el lema “Salut i Ecoturisme”, enguany es posa el focus en explorar la relació entre aquests dos camps a través d’un programa d’activitats ben diverses i amb la participació de professionals i ponents de primera, com ara Fernando Valladares, doctor en Biologia i investigador del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), qui oferirà el discurs inaugural.

Àmplia varietat d’activitats gratuïtes

Des d’una demostració de pole dance fins a taules rodones, passant per un repertori d’activitats ecoturístiques com una sortida en barca per a l’observació d’aus marines, una sortida amb bicicletes aquàtiques o una classe d’iniciació al ioga, la programació de la IV Festa de l’Ecoturisme del Delta de l’Ebre no deixarà indiferent a ningú.

Un any més, els sabors locals tindran una presència significativa gràcies al tast gastronòmic i maridatge de la inauguració i al Mercat de Sabors. I com a novetat, també es podrà gaudir de música en directe amb els grups Marc Filippi & Carles Reverté i Soul Kitchen.

Com a espais de debat, es podrà gaudir de dues taules rodones que giraran al voltant de la gastronomia i de les experiències ecoturístiques per tal d’explorar com una societat afectada pel “trastorn per dèficit de natura” pot millorar el seu benestar integral a través d’una alimentació conscient i del contacte amb la natura.

La cloenda de la festa es traslladarà a tot el Delta de l’Ebre amb la bicicletada popular i simultània des de la Ràpita, Amposta, Camarles, Deltebre, Els Muntells, l’Aldea, l’Ampolla i Sant Jaume d’Enveja.  

Dissabte i diumenge es podran visitar gratuïtament diferents museus, equipaments i centres d’interpretació del Delta, gràcies a les jornades de portes obertes. A més, MónNatura oferirà visites gratuïtes a partir d’un codi promocional que es pot trobar al web: deltadelebreecoturisme.com.

En aquest espai també es pot consultar tota la programació de la festa.

La Festa de l’Ecoturisme del Delta de l’Ebre és una iniciativa de l’Associació d’Empreses d’Ecoturisme del Delta de l’Ebre (AEEDE), agrupació creadora i impulsora de la marca segell Delta de l’Ebre Ecoturisme.. La quarta edició de la festa compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Ràpita, l’Ajuntament de l’Ampolla, l’Ajuntament d’Amposta, l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja, l’Ajuntament de l’Aldea, l’EMD Els Muntells, l’Ajuntament de Camarles, l’Ajuntament de Deltebre, la Federació EUROPARC, el Club de Ecoturismo de España, el Parc Natural del Delta de l’Ebre, l’Agència Catalana de Turisme, la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i de MónNatura.

Anterior
Iniciades les obres per reforçar amb sorra el Trabucador
Següent
L’Ajuntament de la Ràpita engega la sisena edició d'”Orígens”