La Garba, cicloturisme per a recórrer les Terres de l’Ebre

Ens avancem en el temps perquè les coses ben fetes cal preparar-les amb antelació.

A l’abril arriba la 3ª edició de La Garba que tindrà l’Ampolla com a epicentre del cicloturisme a les Terres de l’Ebre, Reserva de la Biosfera declarat per la UNESCO l’any 2013.

L’Ampolla serà el punt de sortida i d’arribada de la cursa no competitiva, en la qual participen uns 450 ciclistes. Aquesta serà la IIIª edició de La Garba.

Pel que fa al recorregut, hi ha diferents distàncies corresponents a diferents nivells: Lo Manoll de 80 Km i La Garba de 128 Km, amb desnivell positiu acumulat de 35 i 50 metres respectivament, que transcorreran pels dos hemideltes del Parc Natural del Delta de l’Ebre. També la modalitat més llarga, La Cabra de 239 Km i 3.600 metres de desnivell positiu acumulat, que donarà la volta al Parc Natural dels Ports.

 

Les rutes estan dissenyades per a bicicletes gravel, però també són adequades per a les BTT i les e-bike.  Els recorreguts no estaran marcats físicament sinó que caldrà transitar per les rutes amb un dispositiu GPS.

 

Tot i que l’organització guarda els recorreguts en secret, ja es pot avançar que les rutes de Lo Manoll i La Garba passaran per indrets emblemàtics del parc natural del Delta de l’Ebre com són la bassa de les Olles, la badia del Fangar, al desembocadura del riu Ebre, el passeig fluvial de Deltebre, la Via Verda entre Amposta i Sant Jaume, la Gola de Migjorn, les llacunes de La Tancada i l’Encanyissada, els ullals de Baltasar, el riu Ebre i el port pesquer de l’Ampolla, passant per les poblacions de l’Ampolla, Deltebre, Sant Jaume, La Ràpita i Amposta.

D’altra banda, els que optin per fer el recorregut de La Cabra, veuran des de la bicicleta bona part del delta de l’Ebre, el massís del Port i el Matarranya, pels termes de l’Ampolla, Rasquera, Xerta, Benifallet, Horta de Sant Joan, Beseit, Roquetes, Tortosa i Amposta, per indrets com el Riu Ebre, la serra de Cardó, el coll de Som, la Via Verda de la Val de Zafan, Roques Benet i Mont Caro, entre altres.

La sortida es donarà de forma separada segons el recorregut, començant a les 6 del matí del dia 1 d’abril quan es donarà a la sortida a La Cabra; a les 8:30 h. arrancarà La Garba i a les 9:30 h. començaran a pedalar els participants de Lo Manoll. Els participants de Lo Manoll tindran fins a les 3 de la tarda per a completar els 80 Km; els ciclistes hagin triat fer La Garba tindran fins a les 5 de la tarda per a fer es 128 Km, mentre l’arribada de La Cabra es tancarà a les 23:59 h.

A mesura que els ciclistes participants vagin finalitzant el seu recorregut, per a finalitzar l’activitat i recuperar forces, podran gaudir d’una degustació d’arròs del Delta de l’Ebre, gentilesa d’Arròs Montsià.

La Garba ja compta amb gairebé 400 inscrits i les inscripcions restaran obertes a lagarba.com fins a final de març.

Anterior
El projecte Dones Artistes Rurals s’estén al Baix Ebre per donar visibilitat a les dones creadores
Següent
A punt d’obrir l’exposició “El valor de la sal”