El projecte Dones Artistes Rurals s’estén al Baix Ebre per donar visibilitat a les dones creadores

La iniciativa Dones Artistes Rurals ha obert Convocatoria al Baix Ebre. L’objectiu és donar visibilitat a les creadores que desenvolupen contingut d’art contemporani a la comarca.

El Col·lectiu de Dones Artistes Rurals és un programa pioner, nascut l’any 2020, que treballa per oferir formació, difusió i crear xarxa entre dones artistes que treballen fora dels àmbits urbans, a través d’una plataforma que permet donar difusión a les seves creacions, tot promocionant les col·laboracions i projectes comunitaris.

El projecte de l’associació Tectònica Cultural amb la col·laboració d’Art Sostenible, forma part de la programación del Consorci de Museus del País Valencià, en col·laboració amb el Centre del Carme Cultura Contemporània, i ara, per primer cop des de la seua creació, s’impulsarà a Catalunya, a les comarques del Baix Ebre i de la Conca de Barberà.

DAR és finançat pels Fons europeus Next Generation i compta també amb el suport de la Diputació de Tarragona.

Per altra banda, són diverses institucions qui ho secunden com el Ministeri de Cultura i la Xarxa Rural Nacional. L’Associació d’Artistes Visuals del País Valencià va reconèixer la seua labor amb el lliurament de Reconeixements 2022. I es troba també en la llista dels millors projectes de cultura en el medi rural 2022 de l’Observatori de Cultura de La Fàbrica.

Les dones inscrites en la convocatòria, que finalitza el 27 de febrer, formaran part de la plataforma de Dones Artistes Rurals i durant aproximadament 4 mesos podran obtenir formacions sobre el funcionament del mercat artístic, com gestionar i promocionar la seva obra, conèixer recursos culturals i impulsar projectes col·laboratius amb altres dones artistes. A la convocatòria hi poden participar dones que treballen en l’àmbit de l’art contemporani, a través de diferents disciplines com el dibuix, la pintura, gravat, serigrafia, escultura, fotografia, videoart, art urbà, graffiti, performance… I que s’hi dediquen a temps complet o parcial.

La presentació pública final al Baix Ebre serà al Museu de Tortosa, el dia 1 de juny. Les inscripcions es van obrir el passat 30 de gener, i s’allargaran fins al dia 27 de febrer. Les persones interessades es poden inscriure a través del web http://www.proyectodar.es

Anterior
Engegada una campanya per promoure el consum d’espècies pesqueres de proximitat poc conegudes i poc valorades pel consumidor
Següent
La Garba, cicloturisme per a recórrer les Terres de l’Ebre