La Fundació Plegadis de La Ràpita proposa dues activitats per aquest cap de setmana

La Fundació Plegadis, seguint amb el seu objectiu de ser un centre d’estudi i difusió de la natura de les Terres de l’Ebre, es fixa no només en els animals, especialment els ocells, i les plantes, sinó també en altres facetes vitals del planeta, com és l’observació del cel nocturn.

Per aquesta raó, de cara a aquest proper cap de setmana, proposa dues activitats molt relacionades amb el seu propòsit divulgador.

La primera és una observació astronòmica que sota el títol “Cel Nocturn al Delta de l’Ebre” dirigirà Ariadna Gutiérez, màster d’astrofísica, física de partícules i cosmologia. Serà la nit de dissabte dia 17 de setembre entre les 21 i les 22.30. En aquest aspecte, l’Aula mediambiental de la Fundació Plegadis té una ubicació privilegiada, donat que dins el terme de La Ràpita, està allunyada del nucli urbà i per tant, la contaminació lumínica que habitualment és un destorb per a l’observació del cel, no serà cap nosa i, donat que la previsió meteorològica indica que el cel estarà clar, l’observació promet ser molt interessant i instructiva.

 

La segona activitat que proposa l’Aula mediambiental de la fundació Plegadis és una sortida ornitològica pels arrossars i llacunes del Delta. Amb el nom genèric “Descobreix els ocells del Delta”, es tracta d’una sortida guiada pensada per participants amb nivell inicial, però amb moltes ganes de descobrir la riquesa d’aus del Delta de l’Ebre en temps de sega.

Aquesta activitat la dirigirà l’ornitòleg Sergi Sales i és gratuïta.

Si hi voleu participar en qualsevol de les dues propostes heu d’inscriure-us prèviament escrivint un correu a salessergi@gmail.com o bé trucant al telèfon 616994030.

Totes dues activitats compten amb el suport de la Fundació Plegadis, La Ràpita Turisme, Arròs Montsià, Terres de l’Ebre, Reserva de la biosfera, Birding Catalunya i Barcelona Birding Point.

Anterior
La Ràpita serà l’escenari de la Reunió del Fòrum Científic de la pesca espanyola a la Mediterrània
Següent
Amposta proposa una nova edició de Terres Tast, un projecte per impulsar el turisme responsable