La façana fluvial d’Amposta lluirà una obra d’Anaisa FrancoSerà en el marc del festival XYZ, el festival d’instal·lacions a emplaçaments singulars a les Terres de l’Ebre. Està impulsat per Lo Pati d’Amposta, i que arriba a la sisena edició.

En particular, Cosmic Eye és la peça tridimensional de cinc metres de diàmetres que Anaisa Franco exposarà a la façana fluvial d’Amposta. Estarà a l’alçada de la plaça del Poador a partir del mes de febrer.

Així, l’artista multimèdia, escultora i dissenyadora de carrera internacional ha estat seleccionada pel comissariat d’XYZ, el festival d’instal·lacions a emplaçaments singulars a les Terres de l’Ebre impulsat per Lo Pati, que enguany arriba a la sisena edició. Franco ha creat una peça exclusiva per a l’ocasió i la seua participació en el festival és fruit d’un gran esforç del centre d’art ampostí per portar a la capital del Montsià una artista de renom. 

Una obra inspirada per a la façana fluvial d’Amposta


Convé ressaltar que Anaisa Franco presentarà una obra inspirada, a la vegada, amb un ull humà i un forat negre de l’univers. La peça és de formes circulars feta amb làmines de polipropilè. Estratègicament, l’artista ha triat un material translúcid i perforat per jugar amb els volums, les perspectives i la llum.

Més enllà de la seva importància estètica, la instal·lació integrarà panells solars que il·luminaran els voltants de la peça. D’aquesta manera, a la nit, l’obra interactuarà amb els reflexos a l’aigua. El treball amb els panells també subratllarà el compromís del projecte amb un disseny sostenible i conscient del medi ambient. La instal·lació s’inaugurarà divendres 9 de febrer i es podrà contemplar durant tres mesos.

El certamen XYZ


Així, XYZ és un certamen de periodicitat biennal. Va ser creat amb la voluntat de generar un espai de comunicació i experimentació entre l’art contemporani i la ciutadania.

En aquesta edició no s’ha plantejat cap convocatòria pública i el projecte ha estat escollit pel comissariat d’XYZ. Aquest està format per Eva Cajigos i Antònia Ripoll i l’equip del centre d’art Lo Pati.

Per altra banda, en anys anteriors les obres s’han exposat al Pont Penjant, a la platja del Trabucador, a les torres de la Carrova i de Campredó, al Canal de la Dreta de l’Ebre en el seu pas per Amposta i als Ullals de Baltasar 

L’artista Anaisa Franco

Anaisa Franco (Brasil, 1981) és una artista especialitzada en la creació d’escultures per a espais públics. L’objectiu és transformar moments ordinaris en experiències sensorials extraordinàries a través de l’art interactiu.

Tal i com s’ha dit, Franco utilitza el disseny i la tecnologia d’avantguarda per crear peces interactives que combinen elements físics, digitals, il·luminació, sensors i materials innovadors. L’artista ha presentat instal·lacions i obres d’art per a museus, espais públics, galeries, residències i comissionats en països com la Xina, Austràlia, Estats Units, Brasil, Alemanya, França, Espanya i Catalunya. 

Anterior
Finalitza l’adequació del jaciment arqueològic de Sebes
Següent
3Cat programa una nova sèrie amb participació ebrenca

Afegeix un comentari

El vostre correu electrònic està segur amb nosaltres.

41 + = 47