La baldana d’arròs de Camarles serà protagonista de la festa

Tot just d’aquí a uns quants dies, quan Camarles i tothom qui s’hi vulgui afegir, tindrà l’oportunitat d’assaborir aquest producte típic.

 

Les distintes poblacions de les Terres de l’Ebre són conegudes, entre altres raons, per les seves propostes gastronòmiques. Tan a la vora del mar i amb una activitat pescadora i arrossera de primer ordre des de temps immemorials, els plats que tenen el peix i el marisc com a protagonistes són d’una qualitat indiscutible.  Ara bé, no tot s’acaba amb la cuina típica dels pescadors, perquè si anem a buscar població per població, trobaríem productes de tota mena tant d’origen vegetal, com animal.

A Camarles ja ho tenen tot a punt per celebrar, el dissabte dia 27 d’agost, la XVIII Jornada Gastronòmica de la Baldana d’Arròs de Camarles. Es farà en format tardeo, a partir de les 7 de la tarda a la Torre de Camarles. Aquest format està pensat perquè els més joves es puguin afegir a la cita. Complementaran aquesta jornada una sèrie d’activitats que posen aquesta menja en valor.

Una baldana és una botifarra que té com a ingredients arròs, ceba, greix i sang. Es menja fregida, a la brasa, esparracada, però sobretot a la brasa és quan resulta més gustosa. Però són incomptables els usos que se li poden donar a la cuina, ja sigui com a ingredient principal d’un plat o com a acompanyament i complement perfecte. Una bona torrada sucada de tomàquet, o uns fesols fregits al costat li acaben de donar un punt d’exquisidesa, fins i tot impropi d’una menja tan humil, però que ben cuinada pren un valor gustatiu immillorable.

Baldana i molt més

Els amants de la bona cuina, de la gastronomia popular i de les menges tradicionals ho podran comprovar en la jornada que Camarles té dedicada a la baldana. A banda dels distints tastos que es portaran a terme a la Torre de Camarles, està previst celebrar una taula rodona, el mateix dissabte a les 11 del matí al Casal d’Avis Balcó del Delta, en la que la baldana serà l’element central de debat i comentari.

Els tiquets per tastar la baldana d’arròs de Camarles es posaran a la venda el dia 22 d’agost a l’Ajuntament de Camarles, amb un preu de 10 euros 5 degustacions i 1.50 euros la consumició. Si no podeu passar per l’Ajuntament per comprar els vostres tiquets, no patiu perquè el mateix dia de la jornada també se’n vendran.

Anterior
La Unió Europea demana prohibir l’ús de productes fitosanitaris als camps d’arròs
Següent
Comença la verema a la Terra Alta