Ja s’ha presentat el cartell del Mirarock 2023

Pepet i Marieta i molts altres artistes i grups com Buhos, ompliran de música i festa el castell de Miravet el dissabte 3 de juny en la desena edició del festival Mirarock que organitzen l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i l’Ajuntament de Miravet.

La festa al castell de Miravet començarà a les 11 de la nit amb l’actuació de Pepet i Marieta. El grup liderat pel montsianenc Josep Bordes presentarà al Mirarock el seu nou espectacle XX amb el qual celebren els 20 anys de carrera musical. La proposta festiva i ballable de Pepet i Marieta donarà el tret de sortida del concert.     

El plat fort de la nit arribarà amb l’actuació de Buhos, un dels grups més populars de l’escena musical festiva catalana. Els tarragonins presentaran a Miravet el seu darrer disc “La nit està que crema” (Halley Records, 2023) publicat aquesta primavera. La banda de Calafell oferirà un espectacle ple de ritme amb un repertori que combinarà les cançons del nou disc i els temes més coneguts de la seva carrera com ‘Volcans’, ‘Mil batalles’ o El dia de la victòria.?

L’organització valora positivament el paper que el festival Mirarock ha jugat a l’hora de donar visibilitat al castell de Miravet. Igualment, destaquen que aquest projecte ha contribuït a enfortir l’oferta cultural d’estiu a la zona i apropar el patrimoni cultural i monumental al públic jove. Al llarg de les seves 10 edicions el festival ha programat artistes reconeguts del panorama  musical de casa nostra com Manel, ZOO, Sopa de Cabra, Oques Grasses, Els Pets, Catarres, Roba Estesa o Brams entre d’altres. 

Un escenari incomparable: el castell de Miravet 

El Mirarock se celebra al Castell de Miravet, un dels exemples més destacats d’arquitectura templera que es conserven a Europa i un dels principals atractius patrimonials de les Terres de l’Ebre. Va ser construït sobre un escarpat turó a tocar del riu Ebre i està envoltat per una gran muralla de fins a 25 metres d’alçada que domina tota la cubeta de Mora. La seva posició estratègica ha fet que s’hi succeïssin els assentaments en diferents èpoques i ha tingut un paper important en diferents conflictes. Construït inicialment pels musulmans, immediatament després de la conquesta d’aquestes terres per part de Ramon Berenguer IV, el castell va ser donat a l’orde del Temple, que el va convertir en la seu de la província templera de Catalunya i Aragó. Després de la desaparició d’aquest ordre, el castell va ser remodelat per adaptar-lo a les exigències defensives que va comportar l’aparició de l’artilleria, però l’aspecte i les estructures són essencialment obra dels templers. Així, Miravet s’ha convertit en un dels millors exemples de l’arquitectura militar catalana dels segles XII-XIII.  

Venda d’entrades 

Les entrades pel concert es poden adquirir de forma anticipada a través de la plataforma online Entradium i a l’Ajuntament de Miravet. L’aforament és limitat i els menors de 16 anys hauran d’anar acompanyats d’un adult. Els menors d’11 anys no paguen entrada. L’organització habilita un servei d’autobús gratuït per facilitar l’accés al castell, el dia 3 de juny de les 21.00 h a les 24.00 h i el 4 de juny de la 01.30 h a les 3.30 h. 

Anterior
Arriben les Jornades del Llagostí
Següent
La fira Litterarum de Móra d’Ebre tanca una edició de rècord amb més de 4.000 participants i més de 900 llibres venuts