La fira Litterarum de Móra d’Ebre tanca una edició de rècord amb més de 4.000 participants i més de 900 llibres venuts

La fira d’espectacles literaris Litterarum de Móra d’Ebre ha tancat aquest diumenge la setzena edició amb més de 4.000 participants. Es tracta d’una xifra rècord, també pel que fa a les vendes registrades la vintena fira del llibre ebrenc, que s’han incrementat un 15% respecte l’any passat.

La plaça de Dalt de Móra d’Ebre s’ha convertit un any més en l’epicentre de Litterarum, que enguany ha posat especial èmfasi en el públic jove i adolescent. Una de les principals novetats ha estat la primera trobada de joves lectors de les Terres de l’Ebre, una activitat que es reforçarà de cara a pròximes edicions. L’organització també ha valorat molt positivament el segon maridatge literari, que ha exhaurit les 200 entrades al Castell de Móra d’Ebre.

Enguany l’organització s’ha marcat com a objectiu atreure el públic jove i adolescent amb iniciatives com la primera trobada de joves lectors de les Terres de l’Ebre. La directora del certamen, Gemma Sastre, ha remarcat que el camí a recórrer de cara al futur passa pel jovent, motiu pel qual ha assegurat que seguiran buscant estratègies per acostar la literatura a aquest col·lectiu. En aquesta ocasió, les propostes dirigides a aquest públic s’han concentrat especialment el primer dia de la fira, que segons Sastre, ha permès que joves i adolescents prenguin part del festival la resta de dies. A la vegada, Sastre ha remarcat la importància de la fira com a “aparador cultural” per donar a conèixer autors destacats de la literatura catalana.

Coincidint amb la setzena edició de Litterarum s’ha commemorat la vintena fira del llibre ebrenc, que també ha batut rècord de vendes. Així, els llibreters calculen que s’han comprat un 15% més de llibres en comparació a l’any passat, el que es tradueix en més de 900 exemplars de literatura amb segell ebrenc.

Mig centenar de professionals del món de la cultura

La fira no només està pensada per a lectors, sinó que també és un punt de trobada per a professionals que es dediquen al món de la cultura. Una cinquantena de programadors i tècnics culturals han estat presents en la setzena edició de Litterarum, on han pogut veure de prop espectacles basats en textos literaris escrits originàriament en llengua catalana però que no han estat concebuts inicialment per a l’escena. N’és un exemple en Bernat Puigtobella, director del DAS Festival de la Cerdanya, que veu en el festival una eina que “omple un buit molt important” a l’hora de programar espectacles a cavall de la música i les arts escèniques.

A la vegada, l’edició d’enguany ha servit per fer un doble homenatge a l’escriptor Josep Vallverdú amb motiu del centenari del seu naixement i al Rector de Vallfogona, coincidint amb els 400 anys de la seva mort. El programa s’ha complementat amb catorze espectacles, 22 presentacions de llibres i xerrades, amb un pressupost aproximat de 50.000 euros.

Anterior
Ja s’ha presentat el cartell del Mirarock 2023
Següent
La setena edició del Festival Pingüí de Flix se celebrarà l’1 de juliol