Arriben les Jornades del Llagostí

Un any més ha arribat el momento de gaudir del tast d’uns llagostins en el marc de les Jornades Gastronòmiques del Llagostí, impulsades pel Col·lectiu Gastronòmic d’Alcanar i les Cases. Aquestes jornades se celebren del 27 de maig al 18 de juny.

En aquesta edición, dotze restaurants d’Alcanar, les Cases i Alcanar Platja s’uneixen per a presentar uns menús amb el llagostí com a protagonista i ingredient estrella de cada plat.

Jordi Monfort, regidor de Turisme d’Alcanar explica que “aquestes jornades tenen la finalitat de posar en valor el nostre llagostí, un producte de la costa ebrenca que és de referència pel seu gust i textura i, a la vegada, reforçar la marca del municipi com a destinació turística gastronòmica. Esperem que, com és habitual, les jornades siguen un èxit”.

“Aquestes jornades i  totes les accions conjuntes que s’han desenvolupat són un bon exemple dels fruits que la col·laboració entre l’Ajuntament i el Col·lectiu pot donar quan es treballa amb motivació i amb un objectiu compartit”, comenta Àngel Llasera, portaveu del Col·lectiu Gastronòmic d’Alcanar i les Cases.

Valorat i reconegut arreu, el llagostí se servirà a les taules dels restaurants amb una cuina de proximitat i casolana, i alhora innovadora, que va des del ranxo de barca o els arrossos més tradicionals fins a les receptes més innovadores, enginy dels membres del Col•lectiu Gastronòmic.

El preu del menú oscil·la entre els 35 i 50 euros i els plats inclouen entrants com ara crema de d’escalibada amb romesco i llagostins, tartar de llagostí de les Cases amb tomaca del Maestrat o saquets de maric i llagostí; mentre que el plat principal també té el crustaci com a protagonista, bé siga amb arròs o suquet. Els menús de les jornades es completa amb postres casolanes i vins de la denominació d’origen (DO) Terra Alta.

Els restaurants que participen en aquesta edició són: El Racó del Port,  Can Manel, Casa Lupe, Casa Ramon, El Faro, La Marinada, Les Palmeres, Restaurant Serramar, els Jardins del Tancat, Casa Esquerra, El Meson del Mar i La Costa.

 

Anterior
Les obres de la guarda de protecció de la badia dels Alfacs es faran a final d’any
Següent
Ja s’ha presentat el cartell del Mirarock 2023