Fangofest, el festival de cinema gore i de terror d’Amposta

Està previst que es projectin 130 produccions de ciència-ficció entre el 8 i l’11 de setembre.

Els amants de les pel·lícules de ciència-ficció, terror, gènere negre, gore i fantàstic tenen una cita imperdible en la 13a edició del Fangofest que tindrà lloc a Amposta entre els pròxims dies 8 i 11 de setembre, amb l’organització de Kutrefacto Films.

Maltrat la pandèmia, Fangofest ha mantingut la programació durant aquests dos darrers anys de pandèmia i restriccions i per aquesta edició, ja totalment normalitzada, ha preparat un cartell en el que s’inclouen 117 curts, 8 llargmetratges i un documental.  Es tracta de cintes produïdes a Catalunya i també algunes d’internacionals, tot i que en aquesta ocasió no se n’ha presentat cap de les Terres de l’Ebre.

El festival es portarà a terme al casal d’Amposta i l’entrada és gratuïta amb inscripció prèvia.

Massacre, aniquilació i sang i fetge

Fangofest inclou entre les seves propostes alguns títols purament gore amb sang i fetge, però també pel·lícules pròpies del cinema de ciència ficció, amb escenaris futuristes i apocalíptics. Una total de 130 projeccions en quatre dies i diversos formats, entre els quals sobresurt la temàtica de ciència ficció, tema al qual es dedica aquesta 13a edició del festival. L’organització les ha seleccionat del total de 500 curts i 43 pel·lícules que han presentat creadors d’arreu del món.

Dins de la programació, el Fangofest inclou tres pel·lícules que ja es van projectar enguany al Festival de Sitges, un documental sobre el so a les pel·lícules de terror –’El sonido del terror’-. I també estrenarà la nova pel·lícula de Juan Carlos Gallardo –’Belleza mortal’-. Com a convidats destacats, a banda de diversos cineastes d’arreu del món, hi assistirà el periodista Sebastià Arbó, amb la presentació de la remasterització de la seva pel·lícula ‘El Ser’, de l’any 1982; i el conegut actor Ivan Massagué.

També rebrà una atenció especial la trajectòria de l’artista Cristina Iglesias, ‘Cristina Jobs’, coneguda professional ebrenca dels efectes especials i el maquillatge en nombroses produccions internacionals, de qui s’exposarà una mostra del seu treball i se li lliurarà el guardó del certamen el ‘Pont de l’Infern’.

Per la seva banda, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha subratllat que Fangofest situa Amposta dins del “mapa del cinema de terror, fantàstic i gore”, amb l’arribada de “molta gent de fora” que visita la ciutat per assistir a les projeccions. “Té la particularitat que no s’ha aturat durant el covid: han fet l’esforç d’adaptar les activitats aquests dos anys i n’estem contents“, ha apuntat.

Anterior
Els Agents Rurals intensifiquen les tasques de protecció de les espècies de rapinyaires
Següent
S’estan fent feines de neteja a la reserva natural de Sebes de Flix