19nov(nov 19)17:4717des(des 17)17:47Jornades gastronòmiques de la clotxa(novembre 19) 17:47 - (desembre 17) 17:47

Jornades gastronomiques de la Clotxa

Detalls de l'esdeveniment

La clotxa és el plat tradicional per excel·lència de la Ribera, que diu molt dels orígens de pagès de la comarca i alhora posa en relleu la senzillesa i riquesa de la nostra gastronomia. Per aquest motiu se celebren cada any les Jornades gastronòmiques de la clotxa.
La clotxa la preparaven els pagesos al camp, amb la voluntat de barrejar els ingredients que més a mà tenien. El pa de pagès, la ceba, el tomàquet i l’all s’acompanyen, tradicionalment, d’arengada o sardina de casco i es rega amb un bon raig d’oli d’oliva. A mig pa de pagès se li treu part de la molla, s’omple amb els ingredients prèviament passats per la brasa, es rega amb oli i es tapa de nou amb la molla que s’havia tret al principi.

La festa de la Clotxa marca l'inici de les jornades gastronòmiques, i alguns restaurants durant tot l’any incorporen a les seves cartes i menús aquesta recepta tradicional i diverses variants de la clotxa. Aquest any les jornades se celebraran del dia 19 de novembre al dia 14 de desembre de 2023 i hi participaran 11 restaurants de la Ribera d’Ebre.

jornades gastronomiques de la clotxa

Més

Dia i hora

Novembre 19 (Diumenge) 17:47 - Desembre 17 (Diumenge) 17:47