Els restauradors de les Terres de l’Ebre triomfen a la gala de la Guia Michelin

Un dels grans atractius de les Terres de l’Ebre és la gastronomia. No només per la gran qualitat i varietat de productes estrella, sinó també per l’habilitat dels restauradors per tractar aquests productes.

La darrera edició del lliurament d’estrelles de la Guia Michelin 2024 es va celebrar a l’Auditori del Fòrum de Barcelona. Els restauradors ebrencs han mantingut la seva presència sinó que l’han ampliat.

En el llistat d’una estrella la guia s’hi mantenen L’Antic Molí (Ulldecona); el Villa Retiro (Xerta) i Les Moles (Ulldecona). No han estat els únics guardons.

Tant l’Antic Molí com Les Moles i el restaurant L’Algadir del Delta d’Amposta (regentat per rapitencs i la novetat d’enguany) s’han emportat una Estrella Verda. Distintiu amb el qual es premia el compromís del local amb el medi ambient i la seva preservació de l’entorn.

Catalunya a la Guia Michelin

Catalunya comptarà en la Guia Michelin 2024 amb un total 70 estrelles, una més que en l’edició anterior.

A més de la que suma el Disfrutar (l’establiment barceloní de cuina avantguardista i creativa obert des del desembre del 2014 per tres excaps de cuina d’elBulli) per entrar a la llista selecta de tres estrelles i esdevenir el gran triomfador de la nit, hi ha hagut dos restaurants més que s’han estrenat amb una. Es tracta del Suto, del xef Yoshikazu Sutu -de l’escola del Disfrutar, que ha pujat a l’escenari visiblement emocionat-; i el Quirat, de Víctor Torres, també a la capital catalana.

Finalment, a l’altra cara de la moneda hi ha l’aposta gastronòmica de Jordi Cruz a l’Hotel Cram de Barcelona, l’Angle, que perd una de les dues distincions que tenia. També es queda sense l’estrella que ostentava l’establiment La Cuina de San Simón, a Tossa de Mar (Selva).

Anterior
L’Aldea s’il·lumina amb l’encesa de llums i amb l’arribada del Nadal 
Següent
La Fira de Mostres d’Amposta arrenca amb més d’una setantena d’expositors