Els flamencs t’esperen al Delta de l’Ebre

Els flamencs són els ocells més emblemàtics de les Terres de l’Ebre. No són els únics, naturalment, però sí els més coneguts.

Els flamencs són icònics pel característic color rosat del seu plomatge. El rosat es fa més intens en la mesura que mengen artemia salina, un petit crustaci que habita a les aigües que solen sovintejar. Aquest component de la seva alimentació és el que li dona la seva pigmentació rosada.

Veure’ls en el seu hàbitat és tota una experiència, perquè aquests ocells han fet del Parc Natural del Delta el seu refugi on troben aliment abundant i la tranquil·litat que necessiten per fer estada i reproduir-se a l’època de cria.

Entre les 7.000 hectàries que disten entre la Punta de la Banya del Trabucador amb el Fangar, el darrer cop es van comptabilitzar fins a 4000 parelles de flamencs i el seu nombre sembla que va en augment.

La curiositat d’observar els flamencs

Naturalment cal veure’ls d’un tros lluny i per observar-los i fotografiar-los cal mantenir la distància i unes condicions concretes. Ara bé, es tracta d’una activitat apassionant que es pot fer al Delta de l’Ebre en aquesta època de l’any. La temperatura afavoreix que els flamencs s’agrupin a les llacunes del delta creant estols rosats espectaculars. 

De cara al proper dia 17 de febrer, al migdia, la Reserva de la Biosfera organitza una visita especial en la que es donaran a conèixer molts detalls i curiositats dels flamencs.

L’observació es podrà fer en directe mitjançant els telescopis dels miradors 360º.

Podràs trobar tota la informació d’aquesta activitat a MónNatura Delta.

Anterior
Arriba la 27a edició de la Festa de l’Arròs i la Carxofa a Amposta
Següent
El Carnaval de Deltebre ja té a punt els seus menús

Afegeix un comentari

El vostre correu electrònic està segur amb nosaltres.

+ 54 = 63