Arriba la 27a edició de la Festa de l’Arròs i la Carxofa a Amposta

Aquest febrer també es posen en marxa la Ruta dels platerets i les Jornades Gastronòmiques de la Carxofa.

Es tracta de dos dels productes estrella del Delta de l’Ebre: l’arròs i la carxofa. Tornen a ser els protagonistes de l’agenda gastronòmica d’Amposta.

Els amants de la cuina podran tastar tapes elaborades amb carxofa a la Ruta dels Platerets. Els plats més tradicionals estaran a les Jornades Gastronòmiques de la Carxofa i la Festa de l’Arròs i la Carxofa.

L’alcalde, Adam Tomàs, explicava l’evolució de l’esdeveniment en aquestes 27 edicions: “És una festa que ha anat creixent.

Fa uns anys vam voler incorporar l’arròs com a producte estrella del Montsià, mantenint l’essència del plat popular de la carxofa i la salsitxa rostides però implicant als restaurants en l’esdeveniment”.

La Festa de l’Arròs i la Carxofa és una cita imperdible

La Festa de l’Arròs i la Carxofa serà el diumenge 25 de febrer, a partir de les 11.30 h, a la zona firal 1 d’octubre.

La regidora de Turisme i Fires, Inés Martí, detallava que se serviran uns 1.500 tastos i que, a més, l’esdeveniment coincidirà amb la Trobada de Caravanes, on ja n’hi ha prop de 200 confirmades.

Com a novetat, aquest any també es podran comprar els tiquets de forma anticipada en línia a www.amposta.cat/vendaentrades o presencialment a l’Oficina del  Mercat, així com el mateix dia a la zona firal.

Per la seva part, la regidora de Comerç i Mercat, Anna Tomàs, explicava que en el marc de la Festa de l’Arròs i la Carxofa es durà a terme el mercat de productes de proximitat i comerç local.

“Convidem a tots els comerços locals a mostrar el seu potencial en una cita per la qual passen moltes persones tant del municipi com d’altres territoris”.

Les botigues locals que encara no s’hagin inscrit tenen fins al 9 de febrer per fer-ho.

Ruta dels platerets i Jornades Gastronòmiques

A les Jornades Gastronòmiques, del 17 de febrer la 17 de març, els restaurants i bars d’Amposta oferiran menús elaborats amb aquests productes.

D’altra banda, una altra de les branques d’aquesta data és la Ruta dels Platerets, del 15 al 25 de febrer. Hi participen nou restaurants i bars.

“La ruta dels platerets ha estat un èxit des que es va iniciar”, explicava Inés Martí, qui afegia que en aquesta edició hi haurà una desena de restauradors participants, els quals tornaran a optar al premi de la millor tapa.

Aleshores, per votar, la ciutadania haurà de tastar tres tapes i aconseguir el segell que ho verifiqui als restaurants. Aquest vot els permetrà entrar al sorteig d’un sopar per a dues persones.

Així, les butlletes es podran trobar als locals participants i es dipositaran a les urnes de l’Oficina de Turisme o del Mercat.

Anterior
Maretameua, quin fandango! Arriba el Carnaval a Deltebre
Següent
Els flamencs t’esperen al Delta de l’Ebre

Afegeix un comentari

El vostre correu electrònic està segur amb nosaltres.

+ 2 = 8