Comença Festicam, el Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta

Es tracta d’una proposta cultural i artística de primer ordre que arriba a la seva 9ª edició.

L’any 2013 l’Escola de teatre i circ d’Amposta va organitzar amb el suport de l’Ajuntament d’Amposta, un espai de referència del circ, el teatre físic i les arts escèniques a les Terres de l’Ebre. Així va néixer Festicam, el Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta, un aparador d’exhibició de diferents propostes i projectes d’arts en viu de carácter internacional.

L’objectiu és impulsar la cultura i les arts en viu al territori de les Terres de l’Ebre, ser nexe d’apropament i caixa de ressonància de la cultura que es porta a terme en l’àmbit del circ i del teatre. L’oportunitat de veure espectacles de companyies molt diverses que volen fer aportacions innovadores en aquests camps, posant l’èmfasi en les arts de carrer amb creacions que neixen des d’escoles d’arts escèniques d’arreu de Catalunya.

Sota el paraigua de la Plataforma Art de Carrer de Catalunya

El festicAM és membre d’aquesta plataforma que agrupa els festivals, fires i mostres que tenen les arts de carrer com a principal eix conductor de la seva programació. També forma part de l’European Festivals Association, la plataforma que agrupa els festivals d’arts, des de música a teatre, arts de carrers fins a dansa, literatura, etc. a 45 països d’Europa. També té vinculació amb la Xarxa Espanyola de Teatres, Auditoris, Circuits i Festivals de Titularitat Pública, que impulsa el sector de les arts escèniques i de la música per acostar-lo a tots els públics.

El programa d’enguany

 

La proposta d’aquesta 9a edició compta amb tallers, instal·lacions, experiències immersives, exhibicions itinerants i espectacles de circ, teatre, dansa, titelles o clown i es celebrarà entre el 4  i el 9 d’octubre. Aquest any s’han programat 24 propostes multidisciplinàries de 15 companyies diferents que convertiran Amposta en un aparador d’arts en viu de referència.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, destacava que “el FesticAM és una d’aquelles propostes que ens fa sentir orgullosos i  ens situa al mapa dels actes culturals del país“. Tomàs afirmava també que “seguim apostant perquè el FesticAM sigui un espai obert a la ciutadania on es pugui gaudir de forma lliure de tots els espectacles“.

Es podran veure espectacles en nous punts de la ciutat com el parc dels Xiribecs, el passeig del Canal o la plaça Cecília Carvallo, a més dels ja habituals com la plaça de l’Ajuntament, el Castell o la plaça Ramon Berenguer IV.

L’espectacle inaugural serà “(+)” de la Cia. Sound de Secà, una actuació arriscada de teatre i música sobre la reivindicació de la força col·lectiva, el divendres 7 a les 22 hores, al parc dels Xiribecs. Destaquen altres espectacles com “Mentir lo Mínimo”, de Cia. Alta Gama, el mateix divendres a la nit; l’actuació de clown “Zloty”, de la Cia. Pau Palaus, l’exhibició de circ “Ovvio” de Kolektiv Lapso Cirk o el recorregut “Paraules que trenquen ossos”, de Cia. Pagans, tots el dissabte. L’últim dia del festival, diumenge, serà el torn de “Dis-order” de Pere Hosta, a la plaça de l’Ajuntament o, entre molts altres, la cloenda del FesticAM amb la Cia. Manolo Alcántara, amb el número de circ-instal·lació “Maña”, al parc dels Xiribecs.

L’entrada a tots els espectacles i tallers és gratuïta. Només s’haurà de reservar entrada per als espectacles en espais d’aforament limitat a la pàgina web de l’Ajuntament d’Amposta.

Anterior
Dissabte es celebrarà la V Jornada d’Arqueologia i Patrimoni de la Guerra Civil al front de l’Ebre
Següent
Iniciades les obres per reforçar amb sorra el Trabucador