Cap de setmana dedicat a l’ornitologia al Delta Birding Festival

Els dies 23, 24 i 25 de setembre es celebra l’únic festival internacional d’ornitologia de Catalunya.

Serà a l’espai MónNatura del Delta de l’Ebre, un dels espais naturals més importants del Mediterrani oriental per a l’observació de la gran quantitat d’ocells que viuen al Delta i que creen amb la seva presència, un pol d’atracció per als amants del delta de l’Ebre, els ocells i la natura en estat pràcticament pur. També és l’únic esdeveniment d’aquest tipus que destina tot el seu benefici econòmic a projectes de conservació de les aus.

MónNatura Delta és l’espai format per un conjunt d’instal·lacions de la Fundació Catalunya La Pedrera, situades a la part inferior de la llengua que forma el Delta de l’Ebre, un paisatge que transcorre entre arrossars i llacunes molt característiques, que conformen la gran riquesa d’aquesta zona humida, una de les més importants de l’Europa occidental.

 

El festival Birding ofereix, a més, un variat i interessant programa d’activitats pensades per als visitants, que contribuiran a fer aquest esdeveniment encara més atractiu, amb cursos, concursos, tallers, tot plegat acompanyat d’una gran fira de productes i serveis per al naturalista i per a les persones que gaudeixen del fet d’estar en contacte amb la natura.

Les presentacions i conferències que hi ha previstes aniran a càrrec d’especialistes en l’observació i difusió de la natura, de renom a nivell europeu com Killian Mullarney, Markus Varesvuo, Hadoram Shirihai, Daniel López-Velasco o Dick Forsman, entre altres.

Activitats paral·leles

L’observació dels ocells del Delta és l’objectiu del Delta Birding Festival, però a més també hi ha tota una sèrie d’activitats paral·leles, com per exemple, l’oportunitat de visitar la llacuna de la Alfacada, considerada un dels tresors més preuats del Delta, o fer una sortida a mar obert per observar les aus marines, en especial les baldrigues, però també les gavines d’Audouin, el mascarell atlàntic, entre altres.

Les excursions fotogràfiques, les rutes guiades i les excursions nocturnes són excel·lents oportunitats per poder observar les diferents aus del Delta en el seu estat natural, en un hàbitat privilegiat tan apte per a novells en aquest tipus d’activitats com per al públic més experimentat.

Anterior
Amposta proposa una nova edició de Terres Tast, un projecte per impulsar el turisme responsable
Següent
El primer museu virtual de la Guerra Civil Espanyola ja està a disposició del públic