Balanç de la 1a edició de NatiuZ de Corbera d’Ebre

L’objectiu de la iniciativa NatiuZ de l’Oficina Jove de la Terra Alta era donar visibilitat als joves artistes i creadors de la comarca.

L’església del Poble Vell de Corbera d’Ebre va acollir, diumenge, 17 de desembre, NatiuZ, la primera mostra de joves artistes i creadors de la comarca.

És una iniciativa de l’Oficina Jove de la Terra Alta, va oferir exposicions, tallers, mercat i espais de reflexió i va reunir més d’un centenar de visitants.

L’organització va escollir el Poble Vell de Corbera d’Ebre, un espai singular pel seu significat com a monument a la pau, vinculat amb l’àmbit artístic. Ja que, des del 2009, s’hi celebra de la Biennal d’Art.

Així es va desenvolupar la mostra NatiuZ

La jornada va engegar motors amb la visita guiada per l’espai històric. La va realitzar el jove corberà Enric Ubalde a través de l’empresa de guiatges Marcats pel 38. Durant tot el matí es van succeir tallers artístics de gravats, de la mà de Francesca Withlock, (@tierra_y_tinta). També de hama beads, petites peces plàstiques a càrrec de Ramon Gironès (@ramuhamaart). I es va presentar el videoart Fluire, de Gessamí Olesa (@creacionsendiferit), que es va acompanyar d’un espai de reflexió sobre la relació que estableix l’ésser humà amb la natura.

Paral·lelament, NatiuZ va comptar amb dues exposicions fotogràfiques. Una de retrats d’àmbit sociocultural de Judit Amposta (@lajuu.fotografia) i una altra sobre fauna de la Terra Alta, d’Oriol Vallespí (@uri_wild). A la mostra, hi va participar l’il·lustrador Xavier Viña (@xeifff), que també va tenir el seu espai a la zona de mercat, com tots els altres artistes participants a NatiuZ.

Per acabar la jornada, el grup liderat pel músic Josep Enric Juanós (@joejuanosmusic), Terralta Sessions, format per joves de diversos municipis de la comarca, va oferir una sessió de jazz. Va estar acompanyada de producte local elaborat també per joves.

En aquest cas, els cellers Cal Minyó de Prat de Comte i Frisach de Corbera d’Ebre van encarregar de servir el vi. El mestre xarcuter Albert Gironés de Cal Pastoret de la Fatarella, va servir la vianda.

Una mostra participativa

El disseny dels cartells i de l’espai de la mostra NatiuZ va ser fruit del treball conjunt de Guillem Olivé (@lodissenyadordepoble) amb el tàndem format per Laia Domènech i Maite Puey (@tercerprimeradisseny).

L’origen de la mostra NatiuZ es remunta a fa un parell d’anys, quan l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Terra Alta va començar a construir un catàleg d’artistes emergents amb l’objectiu de donar-los a conèixer i potenciar l’àmbit artístic en territoris rurals, com una forma de retenir talent. Amb un petit grup consolidat, des de l’Oficina Jove s’han fet reunions i s’han facilitat espais de trobada per generar projectes comuns entre aquests artistes. D’aquestes trobades, en va sorgir NatiuZ, una mostra prèvia a les vacances de Nadal on donar visibilitat a part de la seva obra.

Anterior
Tot a punt perquè el Saló Infantil i Juvenil de Tortosa obri les seves portes
Següent
Amposta prepara unes festes de Nadal inclusives

Afegeix un comentari

El vostre correu electrònic està segur amb nosaltres.

+ 46 = 50