Avantebre impulsa “Art Iris en acció” per treballar la inclusió de persones LGTBIQ+ amb el teatre

‘Art Iris en acció’ incentivarà la creació de la identitat i l’autoconfiança amb activitats escèniques innovadores

La cooperativa social i feminista Avantebre ha posat en marxa una nova iniciativa per “fomentar la inclusió i l’autoconfiança” de persones LGTBIQ+. És ‘Art Iris en acció’, un projecte amb activitats escèniques innovadores que proposa construir la identitat personal a partir de crear, preparar i representar una obra de teatre. A través de la interpretació es treballarà la diversitat, l’acceptació i el respecte a la diversitat d’orientació sexual i de gènere.

El projecte treballarà amb un grup reduït d’unes 15 persones – o dos grups si hi ha més inscrits – i comptarà amb professors com el ballarí Roberto Olivan, l’actor David Anguera o Montse Marro. El resultat artístic s’estrenarà el 28 de juny a Tortosa.

Convé ressaltar que la directora dels serveis territorials d’Igualtat i Feminisme, Mar Lleixà, ha apuntat que el projecte té una subvenció del departament.

“Tot plegat sorgeix de la necessitat, per crear art inclusiu entre tots, avançar cap a la igualtat efectiva i fer passos per ser tan inclusius com sigui possible”, ha defensat. Lleixà ha agraït als artistes i talents del territori que s’han sumat al projecte, que està coordinat per la xarxa d’atenció integral SAI LGTBIQ+.

Les classes, que començaran al gener, les impartiran l’actor i membre de la companyia Improscritos, Jordi Galo, i la professora de cant Gemma Orts. Els participants a Art Iris en acció també tindran classes magistrals de talents. Com el ballarí i coreògraf Roberto Olivan; l’actor i pianista David Anguera, Montse Marro, mestra d’interpretació i maquilladora professional. O Monterrat Bella Roma, experta en programació neurolingüística (PNL).

La cooperativa Avantebre promou espais de participació inclusiva

Mari Pau Cid: “El projecte naix de la necessitat d’oferir espais inclusius de participació per a les persones LGTBIQ+”. Tot i això, “no seran classes de teatre només per a persones LGTBI”, sinó que són obertes a tota mena d’orientació i diversitat sexual i de gènere. “És aquí on podran fer intercanvi d’inquietuds i impressions, per créixer i compartir experiències, i sumar”, ha defensat Cid.

A banda d’això, entre tots crearan una obra de teatre que s’estrenarà el 28 de juny a Tortosa, Dia Internacional pels Drets del col·lectiu LGTBIQ+. Es faran classes dos dies a la setmana – dimarts i dijous – i els dissabtes al matí. “L’art allibera de les pors i treu tot el potencial que tenim les persones. Sense pors a la societat, al que diran a l’expressió de gènere acceptada o no. És molt positiu i serà molt enriquidor”, ha defensat la directora d’Avantebre.

Així, la cooperativa incorpora ‘Art Iris en acció’ al programa ‘Teixint esperances’. S’atén dones que han patit violència de gènere o estan en risc d’exclusió social. Són per aprendre l’ofici de la costura, classes d’alfabetització en català i alfabetització digital. O emprenedoria. Sobretot, troben un espai de socialització on creen xarxa i amistats.

Anterior
Una nova exposició del COMEBE es centra en les dones de la Batalla de l’Ebre
La Fira Artesana i de Comerç Local de Santa Llúcia Següent
La Fira Artesana i de Comerç Local de Santa Llúcia d’Alcanar inicia la seva 5ª. edició

Afegeix un comentari

El vostre correu electrònic està segur amb nosaltres.

8 + 2 =