Arriben les Festes de l’Arròs a Deltebre

S’acosta el moment de la sega de l’arròs, la plantació per excel·lència a les Terres de l’Ebre, i de la mateixa forma com la plantada es rep de forma popular amb una gran festa i activitats de tot tipus al seu voltant (especialment quan aquesta plantada es fa de forma tradicional), quan arriba el moment de la sega, a primers del mes de setembre, la festa es rebla de forma simbòlica, com a agraïment per la collita obtinguda.

Aquest any, especialment complicat a causa de la sequera i de les inclemències meteorològiques d’aquests darrers dies, les Festes de la sega de l’arròs es celebrarà el 10 de setembre a Deltebre, concretament a la Finca de Bombita.

Serà una celebració de caràcter tradicional i folklòric, els actes de la qual s’iniciaran divendres dia 8 de setembre, però el plat fort serà diumenge 10 de setembre. Al llarg de tot el dia s’aniran succeint diferents activitats relacionades amb la sega i el cicle de l’arròs, començant per un esmorzar típic del Delta que serviran diferents restaurants participants en la jornada. També hi haurà la representació del sainet “Falses urgències” d ela Cia. Delta Teatre, i a partir de les 12, després de la salutació de l’alcalde de Deltebre, s’iniciarà la sega, que anirà guiada per l’explicació de tot el procés a càrrec de Ramón de Baila i Rodolfo del Bufón.

El dinar tampoc podria faltar i a continuació, mentre els restaurants serveixen tastos d’arròs i altres plats típics, hi haurà una cantada i ballada de jotes a càrrec de la Rondalla del Delta i la Colla Sardanista i de Jotes de Deltebre; una demostració de batre l’arròs a pota, solejar, ventar i ensacar i després del dinar, una sobretaula amb una cantada i ballada popular de jotes.

En paral·lel, durant tot el dia també hi haurà un mercadet artesanal i de productes típics; una sèrie de visites fins el Canal Vell; passejades amb barques de perxar, una demostració de pesca tradicional, així com un espai de jocs tradicionals i diferents actuacions i ambientacions tradicionals.

Les Jornades Gastronòmiques de Deltebre

Naturalment tindran com a protagonista l’arròs perquè el de Deltebre és un producte d’excel·lent qualitat.

Són 12 els restaurants de Deltebre que participen en aquestes Jornades, que comencen divendres dia 8 i s’allargaran fins el 24 de setembre.

Entre les seves propostes hi ha plats estrella com l’arròs caldós amb cranc blau i sípia o la paella a l’estil del Delta, per exemple, així com també l’arrossejat amb xapadillo d’anguila, l’arròs negre o la paella marinera. I tot plegat acompanyat amb entrants com els musclos a la marinera o les ostres del delta, entre molts altres.

Aquestes jornades gastronòmiques compten amb el suport de l’Ajuntament de Deltebre, Deltebre Atracció Natural, Fecotur Associació de Comerç i Turisme de Deltebre, Terres de l’Ebre Reserva de la Biosfera i Europarc Turisme Sostenible en Espais Protegits.

Consulteu el programa de les Jornades per tenir tota la informació disponible i escollir què tasteu i en quin restaurant.

Anterior
La Farmàcia Biarnès, un dels tresors de les Terres de l’Ebre
Següent
Les Nits de Tyrika, el primer festival ebrenc que es promociona amb un cartell realitzat amb intel·ligència artificial

Afegeix un comentari

El vostre correu electrònic està segur amb nosaltres.

64 + = 72