Arriba la II Gala Solidària del Projecte Emma

Es tracta del gran projecte d’investigació de cáncer de mama de les Terres de l’Ebre.

El 19 d’octubre es rememora el Dia Internacional del Càncer de Mama, i per això, la data que s’ha buscat és el diumenge més proper. Serà el dia 23 a partir de les 19h a la Unió Filharmònica d’Amposta i hi intervindran artistes de tot el territori.

Aquesta és la segona gala solidària que es celebra amb el mateix objectiu: recaptar fons per seguir amb la investigació oncològica en l’anomenat Projecte Emma. Està previst que l’acte tingui un rerefons festiu i d’agraïment a tots els col·laboradors que han participat activament en la consolidació del projecte, que creix dia a dia assolint fites cada cop més importants en la recerca de la malaltia a les Terres de l’Ebre.

El preu solidari de l’entrada anticipada és de 15 € comprant-lo des de la web, i de 20 € des de taquilla el mateix dia de la gala. Tots els beneficis es destinaran a continuar impulsant la recerca en càncer de mama, perquè la investigació no s’aturi mai.

Les entrades ja es poden comprar a: https://www.notikumi.com/2022/10/23/gala-projecte-emma

 

La tasca del Projecte EMMA

 

El Projecte Emma va iniciar la seva campanya de recaptació de fons per a la investigació del càncer de mama a principis de l’any 2020 i, tot i que va arribar al seu objectiu de recollir 150.000 €  a l’octubre de l’any passat, ha continuat rebent aportacions solidàries fins a arribar als 200.000 €. Per celebrar aquesta xifra, s’ha preparat la gala del proper diumenge.

Els impulsors del Projecte Emma són el grup d’investigadors en Patologia Oncològica i Bioinformàtica (PO&B), acreditat per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), juntament amb la Fundació Doctor Ferran. A més, compten amb el suport de la Gerència Territorial de l’Institut Català de la Salut de les Terres de l’Ebre.

Aquest grup d’investigació està ubicat a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Estudia principalment els ganglis de l’aixella de les pacients amb càncer de mama, esperant amb aquest mètode, saber quina implicació tenen en la disseminació del càncer a la resta del cos.  Se sap que més del 50% de les dones amb metàstasi als ganglis limfàtics de l’aixella desenvoluparan metàstasi a altres parts del cos durant els deu anys posteriors al diagnòstic. El projecte EMMA està investigant la resposta immune dels ganglis en pacients amb càncer de mama per trobar eines terapèutiques que arribin a curar-lo de forma definitiva.

Anterior
L’alemanya ABO Wind demana permís per fer un parc eòlic de 21 aerogeneradors al nord de la Ribera d’Ebre
Següent
Tot llest a Móra la Nova per a la 190 edició de la Fira multisectorial