Acció Climàtica reforçarà les guardes de protecció de les basses del delta de l’Ebre a principis d’any

Acció Climàtica preveu iniciar a principis de l’any vinent les obres de reforç de les basses del delta de l’Ebre.

El departament ha tret a licitació els treballs als malacons que rodegen les llacunes de l’Encanyissada, la Tancada i el Canal Vell, per valor d’uns quatre milions d’euros. L’adjudicació es preveu resoldre al desembre. Les guardes de protecció tindran 1,20 metres d’altura sobre el nivell del mar i una amplada de 4 metres. Es preveu que les obres comprenguin 52 quilòmetres, tant de les basses com dels canals de connexió amb el mar. Es mobilitzaran 122.000 metres cúbics de sorra i sediments de les mateixes basses i canals.

Aquesta infraestructura ha d’anar lligada a les guardes de protecció dels Alfacs i el Fangar per assegurar “totalment i completament” que no entri aigua salada als arrossars amb els temporals i l’augment del nivell del mar. Els camps que envolten les llacunes del Delta es troben, en alguns casos, entre 10 i 20 centímetres per sota del nivell del mar.

El disseny del projecte s’ha fet en col·laboració amb les comunitats de Regants de la Dreta i l’Esquerra, la Confraria de Sant Pere, la Federació de Caça i el Parc Natural del Delta de l’Ebre. Es tindran en compte els períodes de nidificació de les aus i no es faran treballs durant aquestes fases per evitar afectacions en la fauna.

Anterior
L’Illa de Buda, un bocí de paradís
Següent
La Festa de la Clotxa de la Ribera d’Ebre reparteix més d’un miler de degustacions