Deltebre celebra les primeres Jornades Gastronòmiques del Peix de Bassa
El públic al que li vingui de gust encara té una setmana llarga per participar en les Jornades Gastronòmiques de Peix de Bassa de Deltebre. Concretament, fins el dia 18, una desena de restaurants del municipi acullen aquestes jornades, impulsades per l’Ajuntament de Deltebre i per l’Associació FECOTUR.
Aquesta és una de les nombroses mostres que es donen a les Terres de l’Ebre sobre la seva riquíssima gastronomia, en aquesta ocasió, dedicada al peix de bassa. Amb aquestes jornades es tanca el cicle gastronòmic de l’Ajuntament de Deltebre, el qual enguany ha comptat amb jornades de la closca, de l’arròs, de l’ànec i del musclo, a banda de la ruta de tapes i també de la mostra de gastronomia Mescla.
La regidora d’Acció Comercial, Ingrid Santiago, ha explicat que “a Deltebre i al Delta tenim un producte de primera qualitat que hem sabut exportar i que, a la vegada, és reclam per a les persones que ens visiten. Per això, com a Ajuntament de Deltebre, treballem per donar a conèixer encara més aquests productes de la mà dels restauradors del
La riquesa gastronòmica del Delta no s’entendria sense el peix de bassa amb exemples com l’anguila, l’angula, el llisall, el llobarro o la moixarra, per exemple, i les 1000 receptes distintes com es sol preparar aquest tipus de peix, que constitueix el producte principal de plats absolutament imprescindibles i molt saborosos.
Aquestes jornades també són una forma de realçar el paper de la pesca tradicional, l’alta valoració del producte de qualitat i l’ànima i essència del Delta.
Els restaurants participants, així com els diferents menús i preus, es poden consultar a la web de l’Ajuntament de Deltebre: www.deltebre.cat.