Quatre cellers de la Ribera d’Ebre acullen el Festival SingulArts, que uneix cultura i producte de proximitat

El Festival SingulArts es durà a terme del 3 de maig al 15 de juny. Serà en els vuit cellers Singulars, quatre dels quals són de la Ribera d’Ebre.

Fa uns dies es va celebrar la presentació de la primera edició del Festival SingulArts a Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Aquest certamen es durà a terme en vuit cellers que integren l’associació Singulars. Tots ells estan adscrits a la D.O. Tarragona, quatre dels quals estan situats a la Ribera d’Ebre. Són el Celler Molí de Rué de Vinebre, el Celler Biopaumerà de Rasquera, el Celler Pedrola de Miravet i el Celler Suñer de Ginestar.

La presentació amb tots els detalls 

En la presentació del Festival SingulArts, el president del Consell Comarcal, Francesc Barbero, va esmentar els quatre cellers de la comarca que col·laboren en aquesta nova iniciativa cultural. Va explicar que “un dels objectius que tenim és vincular el producte local de qualitat al turisme i al territori. I a més, si es fa de la mà de la cultura, com és el cas d’aquest festival, doncs encara millor”.

El president de l’Associació Cellers Singulars, Josep Llauradó, va explicar que “aquest projecte permetrà la pernoctació i el turisme a les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp i la Ribera d’Ebre, oferint productes de proximitat”.

La directora del festival, Patricia Mercado, va dir que “la iniciativa inclou espectacles de jazz, òpera, teatre, lírica, clàssica, dansa i relats històrics”.

L’objectiu del projecte SingulArts

Bàsicament, té com a objectiu unir paisatge, cultura i producte local. I també donar a conèixer els indrets on és dur a terme el festival i el seu comerç.

Doncs el festival arrenca el 3 de maig a Vinebre amb l’obra còmica “A l’hospital” de la companyia de teatre Escombra de Bruc. El dissabte 4 de maig a Puigpelat, es podrà gaudir de la dansa amb un espectacle creat exclusivament per al festival a càrrec de Constanza Brnčić i Oriol Aymat.

Paral·lelament, els reconeguts músics vallencs Roger Padullés (tenor) i Medir Bonachi (piano) oferiran un recital líric a Masmolets.

El 18 de maig serà el torn de l’orquestra Camerata XXI que actuarà al Celler Biopaumerà de Rasquera amb un programa que inclourà tangos i milongues argentines.

La periodista i divulgadora Maria Montes ens farà viatjar a l’antiguitat amb narracions il·lustrades pel conjunt de música antiga Ensemble Virtus, el 24 de maig al Celler Pedrola de Miravet.  

Alhora, el 25 de maig, l’actriu Jordina Biosca oferirà l’espectacle per a adults “I va venir el vi” a Alforja. Ja en la recta final, el divendres 14 de juny, serà el torn de l’òpera còmica amb “Il Teatro allà Moda” de la companyia Teatre de les Comèdies a Rodonyà.

SingulArts  

Convé dir que el festival finalitzarà el 15 de juny amb el concert de jazz de Janine Jhonson “Confessions d’una diva del Soul”. Tots els espectacles seran precedits per un tast de vins D.O. Tarragona de l’Associació Cellers Singulars. Les vetllades es clouran amb un sopar fred amb productes de la terra.

Així, aquest projecte és una iniciativa de l’empresa privada Musics & Concerts amb el suport de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de l’Associació Cellers Singulars. Més informació i venda d’entrades a festivalsingularts.com

Anterior
El festival de Food Trucks celebra set anys al parc dels Xiribecs d’Amposta
Següent
Primera edició de la mitja marató lo Port