XVIII Edició de la Fira Literària Joan Cid i Mulet de Jesús

Es celebra des d’avui, dimarts 9 d’abril fins diumenge 14, a Jesús.

Es tracta de la nova edició de la Fira Literària Joan Cid i Mulet. Es portarà a terme amb un seguit d’activitats de caràcter lúdic-festiu per a totes les edats. Destaca el concert intimista de Cesk Freixas. També la recuperació de la nit de lletres eròtiques amb maridatge de vins dolços DO Terra Alta, i l’escenificació de la darrera obra del grup de teatre jesusenc Euterpe.

Com a novetats hi haurà la recreació històrica de l’exili i la vida al camp d’Argelers. També un recital poètic multilingüe en commemoració dels 10 anys de la mort de Gerard Vergés i un contacontes inclusiu.

La jornada principal serà dissabte

La jornada principal serà el dissabte 13 d’abril. S’iniciarà amb la tradicional trobada d’autores i autors, la inauguració de la Fira per part de Pili Cugat per tot el seu treball vers el foment ampli de la cultura. El VI Premi de recerca literària de Batxillerat, el IX Reconeixement Fem Lletra i la Macropresentació de llibres d’autores i autors locals.

A la tarda serà el torn dels més menuts amb contacontes, música i tallers. Es repeteix la Gimcana Literària al voltant de la cultura. Els joves participants hauran de descobrir un tresor gràcies a les pistes que trobaran pel Poble i a les proves que hauran de superar.

Tancarà la jornada el concert de Cesk Freixas a l’ImmART del Claustre de la Immaculada. Es mesclarà cançons del seu repertori amb poesies pròpies i adaptacions d’altres autors.

Altres actes i activitats de la Fira Literària

Aleshores també cal destacar el contacontes inclusiu de la Llar-residència Icària de la Fundació Mercè Pla, la recreació històrica de l’exili i la vida al camp d’Argelers interpretada per Emigdi Subirats i Els Mulet, la III nit de lletres eròtiques amb el maridatge de vins dolços DO Terra Alta, la presentació del punt d’intercanvi de libres amb lectura de Maig d’amor de Gerard Vergés amb diferents idiomas i la cloenda amb el grup de teatre jesusenc Euterpe i la seva darrera obra “La saga dels García”, on el riure está assegurat.

Convé ressaltar que durant la jornada del dissabte a la Pèrgola hi haurà estands de llibreries, editorials, biblioteques i altres associacions, entitats i comerços relacionats amb la literatura i amb la cultura. També es disposarà d’un espai per llegir contes als més menuts i per participar en diferents tallers i activitats infantils.

Així, tots els actes són gratuïts i oberts a tothom. Podeu llegir el programa sencer a: https://www.jesus.cat/public_files/festes/b1676a5b2b.pdf

Anterior
El CoEbreLab de la Ribera d’Ebre organitza la 1a Diada Dron Catalunya Sud el dissabte 13 d’abril
Següent
Torna la Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta