XV Fira d’Artesania de la Fusta i el Moble de la Sénia i X Festa del Moble

Fira del moble de la Sènia

A punt de celebrar la XV Fira d’Artesania de la Fusta i el Moble de la Sénia i X Festa del Moble, en una trobada firal de primer ordre.

Al municipi de la Sénia, entre els anys quaranta i cinquanta, van sorgir establiments dedicats a la fabricació de mobles.

Aquests inicis tenen l’origen en l’ofici d’arrossegador, qui portava la fusta dels Ports amb matxos i cavalls. Als anys seixanta, es van establir empreses que van implementar processos de fabricació a gran escala.

Als anys setanta, les fàbriques es van especialitzar en diferents etapes del procés de fabricació i venda de mobles. Cal tenir en compte que abans de la crisi del 2008, el sector de la fusta, mobles i complements ocupava la majoria dels treballadors de la població. El municipi havia esdevingut la principal zona productora de mobles moderns a Espanya i un referent del sector a Catalunya. Consegüentment, el municipi de la Sénia sempre ha sigut conegut com el “país del moble” arreu del territori autonòmic i nacional.

La Fira d’Artesania de la Fusta i el Moble de la Sénia és un projecte iniciat l’any 2009 per dinamitzar, promoure i dignificar el sector artesanal local.

Perquè aquest fet va ajudar a la creació de l’Associació d’Artesania de la Sénia i a la posterior organització de la Fira d’Artesania de la Fusta i el Moble de la Sénia conjuntament amb l’Ajuntament.

La Fira a l’actualitat

L’any 2013 es va complementar la mostra amb la Festa del Moble amb la implicació de la Federació de Comerciants del Moble de la Sénia .

Perquè durant el cap de setmana de la mostra, les botigues de mobles també obren les seves portes, amb ofertes, descomptes i promocions especials.

Tot plegat per recordar que la Sénia segueix sent un important referent en el comerç del moble.

Avui la Fira d’Artesania de la Fusta i el Moble de la Sénia és reconeguda com l’única fira monogràfica d’artesania especialitzada en fusta i moble.

La XV Fira d’Artesania de la Fusta i el Moble de la Sénia i la X Festa del Moble se celebrarà el 21 i 22 d’octubre.

 

Una festa per a tothom

 

Enguany, es comptarà amb la participació de més de 40 estands i, com a novetats al programa d’actes, cal destacar:- La participació d’impressors digitals, makers.

– Conferències a càrrec del Gremi de la Fusta i el Moble dins el marc de la X Setmana de la Fusta de Catalunya.

– Tallers infantils per a les famílies.

– El vespre musical (de dissabte) i el vermut artesà (de diumenge), per crear ambient de música en viu i DJ.

– Zona de lleure infantil i de restauració.

– Diferents sorteigs i descomptes dintre i fora del recinte firal.

– Sorteig de premis per aconseguir vals de 2.000 €, 1.000 €, 500 € o 250 € per la seva compra realitzada.

Pel que cal ressaltar que les botigues estaran obertes tot el cap de setmana amb descomptes i espais d’outlet. Això fa que aquest sigui un bon moment per anar a la Sénia a comprar mobles.

Anterior
Activitats gratuïtes i portes obertes al Museu de Tortosa
Següent
Descobreix la Ruta del Camí de Sirga: una aventura turística per l’Ebre

Afegeix un comentari

El vostre correu electrònic està segur amb nosaltres.

5 + 1 =