Una quarentena de joves participen en el Networking Odisseu sobre robòtica a Amposta

Serà del 5 al 8 d’octubre i es tracta del primer esdeveniment cultural sobre videojocs del país.

La ciutat d’Amposta ha acollit avui el primer dels quatre Nerworkings que l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre, els serveis territorials de Joventut de les Terres de l’Ebre i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, han programat al territori per a donar a conèixer als joves que acaben els seus estudis universitaris o graus professionals, les moltes sortides professionals que existeixen en les quatre comarques ebrenques.

La primera de les sessions Robòtica col·laborativa, reptes i possibilitats al territori ha tingut lloc avui al FabLab d’Amposta i ha reunit una quarantena de participants. En aquest cas s’ha explicat al jovent, les diferències entre robots col·laboratius i robots autònoms, així com les empreses que treballen en el sector al territori, entre altres. En la sessió s’han posat en evidència que la robòtica és una especialitat amb molta sortida professional, ja que actualment a les empreses del ram falta gent per a treballar-hi.

Pel que fa a les tres sessions pendents són:

Terres de l’Ebre, un mar d’oportunitat (27 d’octubre, a l’Escola Nàutico-Pesquera, de l’Ametlla de Mar). La trobada plantejarà l’estat de la qüestió del sector marítim. S’hi abordarà el món del mar des de les perspectives de casos d’èxit en relleu generacional, emprenedoria o gènere, entre d’altres.

Comunicant el territori del futur (17 de novembre, a la URV a Tortosa). Aquest serà el tercer Odisseu dedicat al món de la comunicació al nostre territori. En aquest cas es vol aprofundir en els processos comunicatius i s’introduiran els reptes i beneficis que pot aportar la intel·ligència artificial.

Talent jove, una oportunitat per al món rural (29 de novembre, a Gandesa). Aquest quart i darrer Networking substitueix el que es va anul·lar a Prat de Comte, el passat 30 de setembre. En aquest cas es vol donar a conèixer les possibilitats que té el territori rural per a desenvolupar els treballs de final de cicle de grau i de màster.

Els Networkings Odisseu volen oferir i mostrar les sortides professionals i també formatives que hi ha al territori ebrenc, per tal de retenir o fer que retorne el talent jove al territori més allunyat de les grans ciutats. També és un espai on es posa en contacte el teixit empresarial i professional amb els joves que acaben els seus estudis i que són candidats a treballar-hi en aquestes empreses locals.

Els Networkings estan oberts a tots els i les joves del territori que estan acabant els seus estudis. Cal inscripció prèvia a https://serveis.ateneucoopte.org/

Anterior
L’Ametlla de Mar promociona el Peix de Llotja i l’Arrossejat amb unes jornades gastronòmiques
rdp origens_2023 Següent
Arrenca la VII edició d’Orígens a la Ràpita

Afegeix un comentari

El vostre correu electrònic està segur amb nosaltres.

+ 49 = 54