Tot a punt per a les 11es Jornades Gastronòmiques de la galera

El divendres 9 de febrer es dona el tret de sortida a les 11es Jornades Gastronòmiques de la Galera. 38 restaurants de les Viles Marineres de les Terres de l’Ebre oferiran menús amb aquest saborós crustaci com a protagonista. Estaran maridats amb vins de garnatxa blanca de la DO Terra Alta.

Abans, aquestes Jornades són una proposta autèntica, lligada a la identitat marinera del litoral ebrenc, que manifesta el seu compromís amb la cuina de proximitat i el producte local.

L’Ametlla de Mar, l’Ampolla, la Ràpita i Alcanar, viles marineres que mantenen vives les tradicions pesqueres. Conviden a gaudir d’aquestes jornades gastronòmiques, experiència vinculada als valors de la vida marinera.

Tanmateix, us animem a descobrir la costa de l’Ebre, amb tranquil·les platges i cales que es poden conèixer resseguint el sender del Mediterrani, GR92, o itineraris pedalables. A banda, tant la badia dels Alfacs, com la del Fangar, us ofereixen la possibilitat de realitzar esports nàutics tot l’any.

Alcanar, l’Ampolla, l’Ametlla de Mar, la Ràpita

Efectivament, els quatre municipis mariners s’uneixen per oferir exquisits menús gastronòmics als seus restaurants, tenint com a protagonista la galera, producte local i de qualitat típic de la mar de l’Ebre.

Per tant, aquest crustaci, abundant en zones del delta on les aigües són riques en nutrients, és una excel·lent font de proteïnes, vitamines i minerals. A diferència d’altres crustacis la galera és baixa en calories i de fàcil digestió.

Del 9 de febrer al 10 de març la cita és amb la galera

Així doncs, restaurants de l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, la Ràpita i Alcanar han preparat un seguit de deliciosos menús. Estaran maridats amb vins DO Terra Alta. Es podran tastar galeres amb ceba caramel·litzada, croquetes de galera trufada amb gambeta de la Cala i maionesa d’alga nori, o suquet de galeres i cueta de rap.

Anterior
Arriba a Corbera d’Ebre l’exposició “Invisibles però decisives”
Següent
Arrenquen els actes de Carnaval 2024 a Tortosa