Arriba a Corbera d’Ebre l’exposició “Invisibles però decisives”

Invisibles però decisives. Així és com han quedat, en la memòria col·lectiva, les dones mobilitzades i el seu paper, durant la Guerra Civil i la Batalla de l’Ebre.

A les milícies, al front, en les tasques d’intendència, en les cures comunitàries, a les fàbriques, al camp i a les organitzacions, posant la veu a les publicacions, les dones van prendre part de les tasques essencials pel manteniment de la societat. N’eren moltes, molt diverses i hi eren, a tots els àmbits.

Aquesta mostra pretén recordar-les, fer aflorar el seu paper en totes les esferes i iniciar el recorregut per treure-les de l’anonimat. S’hi analitza, també, la utilització de les dones amb finalitats propagandístiques, la representació cultural que se’ls va donar i la repressió i vexacions que van patir com a dones transgressores.

L’exposició consta de sis àmbits que versen sobre la seva participació i mobilització en diferents àmbits del conflicte, posant el focus en les Terres de l’Ebre i la Batalla de l’Ebre; i de cinc històries de vida de dones que ho exemplifiquen.

La proposta expositiva del COMEBE està comissariada per Mary Nash, historiadora i catedràtica emèrita de la Universitat de Barcelona, i consta de sis àmbits que analitzen les diferents esferes de participació de les dones, amb un èmfasi especial en dones vinculades a les Terres de l’Ebre i la Batalla de l’Ebre, a més de cinc casos representatius d’aquesta mobilització.

Activitats de dissabte

S’iniciaran amb una benvinguda a les 11. A continuació hi haurà una conferència a càrrec de Mary Nash, comissària de l’exposició.

A les 12 del migdia hi haurà Taula de pensament, amb Mary Nash, Anna Sospedra, Teresa Ferré i Carme Maigí.

L’actuació final serà a càrrec de Míriam Membrive Añó.

Aquesta jornada de divulgació es portarà a terme a l’Església del Poble Vell de Corbera.

Anterior
El festival Cruïlla DO Terra Alta tindrà un gran cartell
Següent
Tot a punt per a les 11es Jornades Gastronòmiques de la galera