Tortosa ha inaugurat “Cara B” de Francesc Plana

Cara B”  és una exposició del bomber i fotògraf Francesc Plana, la qual explica històries que no deixen indiferent.

La setmana passada es va inaugurar aquesta exposició a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa. Amb el nom  “Cara B”, el fotògraf i bomber Francesc Plana presenta un treball molt personal. L’objectiu és mostrar, a través de 18 retrats, 18 històries de vida i de superació. 

La mostra, que s’ha portat a Tortosa a través de la Demarcació de Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes, es podrà visitar fins al pròxim dia 29 de febrer al matí.

El fotògraf hi ha volgut plasmar les històries que li han arribat i que ha recollit arreu del món sobre els riscos que corren cada dia els bombers i bomberes en el desenvolupament de la seva feina i que la població en general desconeix. Riscos no sols físics sinó també psicològics que costen molt a superar i que, de vegades, deixen seqüeles que no marxen mai. Plana també ha volgut recordar amb una instantània en una gran lona, els companys que malauradament no van sortir amb vida d’un dels seus serveis.

Cara B

Cara B consta de 18 fotografies, una per a cada bomber o bombera protagonista del relat. S’hi poden trobar casos d’arreu del món, des de Barcelona a Andalusia, passant pel Brasil, Oviedo, Les Palmes de Gran Canària. El cas més proper, el del bomber Josep Pallàs supervivent de l’incendi d’Horta de Sant Joan, a la Terra Alta, on van morir cinc dels seus companys.

Les fotografies van acompanyades d’un audiovisual on es mostren les sessions fotogràfiques. També es poden escoltar les entrevistes que es van realitzar en el transcurs de cada sessió.

Anterior
Arrenquen els actes de Carnaval 2024 a Tortosa
Exposició De Mar Següent
L’exposició “De Mar” arriba al Museu de la Mar de l’Ebre