Tortosa estrenarà el videomapping ‘La llum de l’Ebre’

Es tracta d’un muntatge audiovisual que es projectarà de manera regular al damunt de la façana de la Catedral i que, amb una durada de poc més de 10 minuts, fa un recorregut al llarg de la història de Tortosa: des dels seus primers pobladors fins a l’època actual.

El viatge comença amb l’arribada dels ibers i l’assentament de la ciutat, continua amb referències a la ciutat romana, el pas dels visigots, el període andalusí i la posterior construcció de la Catedral cristiana, a més d’altres elements simbòlics i identificadors dels diversos períodes històrics de Tortosa.

Tot plegat, amb un joc de llums i de colors que aprofiten el relleu de la façana principal del temple.

L’estrena del videomapping permet Tortosa incorporar un nou actiu de caràcter turístic. Després de l’estrena, el vídeo es projectarà de
manera regular al llarg de tot l’any com un element més a l’abast dels visitants que arriben a la ciutat. La realització del videomapatge forma part del projecte ‘Dertosa-Turtuxa-Tortosa: una ciutat, tres noms i 2.000 anys’, amb finançament dels fons europeus FEDER.

Aquest projecte va dur a terme la construcció de la plaça al davant de la Catedral així com la museïtzació dels elements arqueològics descoberts al subsòl, que avui conformen l’Espai Cota 0.

L’estrena serà aquest divendres dia 10, a les 20.30 a la Plaça de la Catedral.

 
Anterior
Les Terres de l’Ebre reivindiquen el feminisme per avançar cap a la igualtat real i efectiva
Següent
La Ribera d’Ebre programa diverses experiències turístiques per gaudir de la floració dels arbres fruiters