S’inicia un nou Pla d’Ocupació amb cinc llocs de treball per condicionar els espais naturals de la Ribera

El nou Pla d’Ocupació de la Ribera d’Ebre donarà feina a cinc persones aturades de la comarca. La seva feina consistirà en fer tasques de neteja i manteniment de rutes turístiques i espais d’interès singular de la ribera, així com també de la conservació i desbrossament de camins i zones forestals municipals, entre d’altres.

Els treballs s’han organitzat a partir de les propostes que han fet els ajuntaments de poblacions de menys de 5.000 habitants, i compten amb la coordinació del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

La feina forma part del Pla d’Ocupació “Condicionament d’entorns naturals a la Ribera d’Ebre”, desenvolupat per la Diputació de Tarragona, amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. L’objectiu és millorar la situació laboral dels participants, alhora que adquireixen competències tècniques durant l’execució del projecte, en aquest cas, en el camp forestal. A més, rebran formació general adequada a les necessitats del grup i formació específica en prevenció de riscos laborals i fitosanitaris.

‘Una oportunitat per a tots’

L’equip de treball està format per cinc treballadors: un responsable i quatre peons, que treballaran en les tasques assignades pels ajuntaments riberencs, els primers dies a Tivissa i Darmós, per continuar a la resta de pobles de la comarca.

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, que els ha donat la benvinguda aquest matí animant-los a aprofitar aquesta “oportunitat que ens beneficia a tots, ja que contribueix a la creació de llocs de treball i representa una oportunitat laboral per als participants, alhora que cobreix una funció molt important per als nostres pobles”, com és la neteja forestal i els espais naturals de la comarca. Carim els ha demanat “responsabilitat a la feina per poder seguir defensant aquests plans d’ocupació”.

Aquest projecte forma part del Pla de Foment de l’Ocupació 2022 que la Diputació de Tarragona impulsa amb l’objectiu de reforçar les polítiques actives d’ocupació de la demarcació.

Anterior
Una ruta de cicloturisme sorprenent pel riu Canaletes
Següent
Tortosa celebra el Mercat d’Art Solidari de Nadal, que arriba a la seva tercera edició