Rutes a Amposta a la recerca de la memòria històrica

Torna una nova edició de la proposta Memòria Històrica a Amposta

Les Terres de l’Ebre són un enclavament històric de primer ordre que roman a la memòria com l’escenari de la batalla de l’Ebre que va ser decisiva per al desenllaç de la Guerra Civil.

Són nombrosos els punts que es poden assenyalar al mapa i que fan referència a aquesta darrera batalla, una de les més cruentes de tot el conflicte per l’enorme desgast que va suposar després de 115 dies de setge. Es va desencadenar el dia 25 de juliol de 1938 quan les forces republicanes van llençar una ofensiva decisiva per travessar el riu per diferents punts entre Mequinensa i Amposta.

De fet, Amposta va ser una de les poblacions més afectades durant la batalla i aquest fet va deixar clares marques en els carrers del nucli, unes empremtes que són ben visibles a la seva arquitectura, els fets que van esdevenir i no cal dir, en la població.

Per tal de mantenir viva la memòria, l’Ajuntament d’Amposta organitza una sèrie de visites guiades de la mà de Terra Enllà, unes rutes urbanes que van iniciar-se al juliol i que seguiran el proper 20 d’agost i després de cara a novembre. La ruta urbana ha rebut el nom “Amposta. Espais de dol i memòria de la Batalla de l’Ebre”.

Sortint de la Plaça de l’Aube d’Amposta, recorrerà tota una sèrie de punts de la ciutat en els que la batalla va deixar les seves marques.

L’objectiu és que amb aquest recorregut, la memòria històrica perduri i no s’oblidi res del que va passar en el que va ser l’enfrontament més dur de la Guerra i que va tenir les Terres de l’Ebre com a tristes protagonistes.

Si voleu participar en aquesta ruta guiada podeu dirigir-vos a Terra Enllà i fer la vostra reserva. https://terraenlla.com/ca/reserves/

Anterior
Continua el projecte que estudia els ratpenats que viuen al Parc Natural dels Ports
Següent
Observació astronòmica de la mà de Plegadis