Curs de Sumilleria. Nivell starter "on line". Villa Retiro

Curs de Sumilleria. Nivell starter "on line". Villa Retiro

Detalls

El servei del vi és una part importantíssima i fonamental perquè l’experiència gastronòmica en un restaurant sigui completa. En aquest curs inicial de sumilleria ensenyem les bases d’una part que no sempre es té en compte a l’hora de treballar en un restaurant de manera amena i pràctica.

Tanmateix, el curs està destinat a professionals de la restauració que no tenen formació específica en sumilleria i a tots aquells que vulguin endinsar-se en aquest fascinant món del vi. És indiscutible que per poder vendre un producte, primer has de conèixer-lo.

32 hores de formació online. Classes teòriques i pràctiques. L’alumne rep a la seva casa les 33 varietats de tast.

Dates:
✓ Inici: 5 juny 2020
✓ Fi: 30 juny 2020

Horari:
✓ Dilluns, dimecres i divendres de 17:00 a 20:00 h

Impartit per:
✓ Xavi Llopis Martinez – Sommelier, Maitre i Director de Restaurant Xerta 1Michelin.
✓ Eva Llovera, enòloga i sumiller del mon del cava.

Temari

ENOLOGIA

En aquest apartat l’alumne rep les nocions bàsiques pel que fa a les activitats relatives a la producció del vi passant pels diferents processos i diferències.

VITICULTURA

Conèixer el treball a la terra és essencial per poder entendre el món del vi, per això en aquest apartat es donen premisses en l’art i la ciència del cultiu de la vinya.

GEOGRAFIA

Un dels elements clau en la tipicitat d’un vi és la ubicació de les vinyes i les seves característiques. Repàs per les diferents regions vitivinícoles més importants.

ELABORACIÓ I TIPUS

Aquí es veuran els diferents tipus de vi i la seva classificació depenent de la seva elaboració, tipus o color. Blancs, negres, rosats, tranquils, escumosos, generosos, etc.

TÈCNIQUES DE TAST

Mòdul totalment pràctic amb les diferents tècniques d’un tast de vins. Fase visual, fase olfactiva i fase gustativa. Com programar un tast i l’elecció dels diferents vins a degustar.

MARIDATGES

Una pinzellada en l’exquisit art del maridatge i els seus diferents premisses. Maridatges de contrast, maridatges d’afinitat i pactes de no agressió. Maridatges clàssics i maridatge molecular.

SERVEI

El servei del vi és un element indispensable i molt a tenir en compte dins de la restauració. Servei de sala, decantació o tipologia de copes són alguns dels temes d’aquest mòdul.

GESTIÓ

Com elaborar una carta de vins. La gestió d’estocs i magatzems. Mesures de conservació o compres són paràmetres a tenir en compte i d’importància clau en l’economia del restaurant.

Informació

Formulari de contacte