Les Terres de l’Ebre vistes per Quim Giró en una exposició a la URV de Tortosa

El punt de vista del fotògraf sempre és única i si deixa passar l’instant, l’instant desapareix en el no-res per sempre. I no torna. No es repeteix. Per això les persones que es dediquen a la fotografia tenen l’habilitat de capturar el segon, el raig de llum, l’ombra fugissera, i eternitzar-la. Aquí rau el seu art. I el seu do.

Quim Giró Fàbrega (Borrassà, Alt Empordà, 1968), és fotògraf i des del 18 de novembre i fins al 17 de desembre, exposa “Terres de l’Ebre: paisatge humà” al Campus Terres de l’Ebre de la URV a Tortosa.

Giró recrea en fotografies en blanc i negre l’explosió dels colors, en una exposició que vol donar tota la transcendència que mereix la lleugeresa. Es tracta d’una mostra documental centrada en la figura humana.

El riu vertebra el paisatge i el paisatge a la gent. Aquest mateix concepte el va recollir en el seu llibre “Terres de l’Ebre: paisatge humà”, de Quim Giró Fàbrega (Borrassà, 1968), publicat per Onada Edicions. «Vaig descobrir el territori, a través de la visió verge de qui arriba per primer cop i no coneix res i el llibre n’és el resultat», explica Giró.

El producte d’aquest llibre és el recorregut que el seu autor va fer de les comarques de l’Ebre, a la recerca dels llocs més tòpics i més destacats, però va endinsar-se en el seu paisatge humà, mostrant el dia a dia de les persones, de la gent treballant, de les tradicions, les festes al carrer, la infrahistòria que es viu a diari d’una forma particular.

L’exposició que es pot veure al campus de la URV a Tortosa és una mostra de fotografies en blanc i negre que mostren la tendresa i la duresa del paisatge i de la gent que hi va fent la seva vida de cada dia.

Estarà oberta al públic fins el dia 17 de desembre en horari de tarda.

Anterior
Una visita al Celler Cooperatiu del Pinell de Brai
Següent
Benissanet presentarà en primícia l’exposició de diorames més gran d’Europa