Les Terres de l’Ebre reben més visites turístiques amb pernoctació la primera quinzena d’octubre

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) és una entitat que representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació de Tarragona i les Terres de l’Ebre. La seva presidenta, Berta Cabré, després dels bons números que ha tingut l’octubre ha previst que el pont de desembre serà “correcte, tot i que enguany el pont queda una mica fragmentat. Essent festius dimarts i dijous, hem vist que molts clients faran vacances durant dos períodes: o bé de dissabte a dimarts, o bé de dijous a diumenge”.

La bona notícia pel que fa a les Terres de l’Ebre cal buscar-la en les dades corresponents a la primera quinzena de novembre. Segons dades del Tourism Data System de l’Observatori de Turisme del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat, que diuen que de l’1 al 15 de novembre, a la província s’han realitzat més de 215.000 pernoctacions. Aquesta xifra representa un 8% més respecte al mateix període de l’any 2019, just abans de la pandèmia.

Per destinacions turístiques, a la Costa Daurada s’han fet més de 180.000 pernoctacions (+1,1% respecte al mateix període de 2019) i a les Terres de l’Ebre, més de 33.000 (+69,5%). Aquestes dades per Cabré mostren que “la gent segueix tenint ganes de viatjar i que la nostra proposta de turisme esportiu, d’esdeveniments i de turisme sènior també és interessant pels diferents mercats”.

Previsions de cara a desembre

Cabré ha manifestat que “esperem públic familiar i de proximitat, sobretot d’origen nacional, que aprofitarà l’estada a la nostra destinació per conèixer l’oferta lúdica de PortAventura World, enfocada a Nadal. En general, amb les places disponibles, arribarem a un 70% d’ocupació”.

Així, els hotels de vacances oberts a la demarcació de Tarragona, seran un 20% aproximadament, dels més de 100 associats que hi ha en total, amb unes 9.000 places disponibles, esperen arribar a un 65% d’ocupació, comptant amb les reserves de darrera hora que s’esperen en funció de la climatologia. Cabré ha afegit que “si les estacions d’esquí ja poden obrir, molts clients preferiran anar a la muntanya”.

Fent referència al sector del càmping, la presidenta de la FEHT ha indicat que “és un pont més orientat a les zones de muntanya, de fred i de neu, no tant de costa”. En aquest sentit, ara mateix hi ha 14 càmpings oberts -6 de costa i 8 d’interior-, aproximadament el 25% del total i l’ocupació rondarà al voltant del 75%. “Els clients, bàsicament famílies catalanes, es decanten més pels bungalous, protegint-se, ara que les temperatures són baixes”, assenyala Cabré.

Finalment, la previsió d’ocupació pel sector apartamentístic és del 50%, aproximadament, ha apuntat la presidenta de la FEHT, amb “unes 3.300 places disponibles, un nombre reduït si tenim en compte que a la zona de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre hi ha unes 25.000 places”.

Anterior
El nombre d’exemplars de cargols poma extrets de l’Ebre repunta fins a 3.000 aquest any
Següent
Persones amb discapacitat posen en marxa el nou centre d’interpretació la Casa de l’Oli de Tortosa