La Xarxa d’Amposta celebra 25 anys programant teatre familiar, infantil i juvenil

La nova temporada de la Xarxa d’Amposta començarà el 14 de setembre. Ho farà amb una jornada especial i s’allargarà fins a l’abril, amb una desena d’espectacles.

El 10 d’octubre de 1999 el grup Xarxa d’Amposta programava el seu primer espectacle. Va ser a l’auditori de la Unió Filharmònica i aquell diumenge. L’entrada van ser 400 pessetes, 110 persones van poder gaudir de l’actuació de Txo Titelles “L’Alè, en Hop, la Caputxeta i el lloc?”.

El grup Xarxa d’Amposta compleix 25 anys portant teatre familiar, infantil i juvenil, impulsant 157 espectacles de múltiples gèneres, gaudits en aquests anys per més de 32.000 espectadors tant a l’auditori de la Fila com de la Lira.

Cultura i diversió per a tothom

La tinent d’alcalde, Núria Marco, reblava que “de la mà amb l’entitat aconseguim fomentar una cultura teatral i uns valors per créixer cap a una societat i un jovent més crític i lliure”, al que afegia que “la voluntat com a equip de govern sempre ha estat fomentar que els xiquets i xiquetes puguin disposar d’aquesta oferta a la nostra ciutat. Com a administració local tenim la responsabilitat d’acompanyar a les entitats en tot el que sigui possible, i creiem que aquestes són les accions invisibles que ens ajuden a vetllar per aspectes com la igualtat d’oportunitats i l’Educació 360”.

En aquest sentit, el 2019 la Xarxa van engegar la campanya “L’escola va de bolo” perquè també en poguessin gaudir les escoles, obrint una finestra a tots els infants i que, avui, han pogut gaudir-ne 7.000 alumnes de diferents edats, també de secundària, de centres d’arreu de les Terres de l’Ebre. Marco destacava també que enguany, amb motiu de l’aniversari, des de l’Ajuntament s’ha ampliat el conveni econòmic amb el grup La Xarxa d’Amposta.

Els actes previstos per una jornada especial

El tret de sortida el donarà una jornada especial, el 14 de setembre, amb la cercavila “Cercata de Nassos” de Pep Callau i els Pepsicolen, per després fer un sopar de pa i porta al carrer Major i la posterior actuació musical del grup faldut Fulles Seques a la plaça de l’Ajuntament.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament, Inés Martí, explicava que “serà una gran festa i una jornada perquè tothom pugui gaudir del teatre familiar. Per això hem arriscat amb aquesta actuació al carrer i apostat per un grup musical molt jove i de les Terres de l’Ebre”. Martí deia que en aquesta nova temporada s’afegiran dos nous espais, el casal i l’auditori municipal. I que una de les actuacions més especials serà la de la companyia Teatre Mòbil, el 30 de novembre, que s’acomiada dels escenaris.

Anna Palacios, vicepresidenta de la Fundació Xarxa i membre de Xarxa Amposta, recordava que “en aquests 25 anys hem aconseguit promoure la cultura, l’educació i les arts escèniques. I, cal destacar, ho hem fet des del voluntariat. Defensant la llengua i cultura catalana, la cohesió social, la solidaritat. Perquè des de la cultura i les arts escèniques podem ajudar a fer una ciutadania més lliure, culta, solidària, participativa, i, sobretot, més feliç”. “Excepte entre el 2013 i el 2015, la Xarxa d’Amposta hem programat de forma ininterrompuda”, apuntava. Palacios agraïa a tot el voluntariat que ho ha fet possible, al públic i a l’Associació Tarambana, impulsora de La Xarxa a la ciutat; així com a la Fundació Xarxa i a altres organismes que col·laboren com l’Ajuntament d’Amposta, el Departament de Cultura de la Generalitat i la Diputació de Tarragona. 

Programació del 25è aniversari

A banda de la festa amb la cercavila, el sopar i el concert del 14 de setembre, el cartell semestral de la Xarxa d’Amposta comptarà amb actuacions destacades. Com “L’odissea del riure perdut” de la companyia Teatre Mòbil, el 30 de novembre a l’Auditori de la Filha. L’espectacle guardonat amb el premi Xarxa Alcover 2022 “Miranius, l’aventura d’habitar el món”, de la Companyia DE_PAPER, el 18 de gener. O “La llàntia meravella” de la Companyia Festuc Teatre, candidata als premis MAX, que es farà el 12 d’abril a l’Auditori de la Fila. També Tian Gombau amb “Mon pare cremava pedres” (19 d’octubre). La pallassa La Bleda amb la seva obra “Com els pingüins” (15 de febrer). La Industrial Teatrera amb “Herència (22 de març). I al març la cartellera de L’escola va de bolo!, amb quatre obres programades, una per a cada cicle educatiu.

El preu de les entrades és de 6 euros per a socis Xarxa i Carnet Jove. 7 euros per a al resta de públic. Es podran adquirir a taquilla o bé per internet a http://xarxaamposta.fila12.cat 

ports natura i art Anterior
Arriba la novena edició de ‘Els Ports. Natura i Art’
Deltabirdingfestival Següent
El Delta Birding Festival celebra 10 anys