La Unicorns Pride de Roquetes presenta les seves novetats

Unicorns Pride tindrà 25 artistes, dos caps de cartell estatals i 10 carrosses a la rua

L’Associació Cultural i LGBTIQ+, Okay Productions i l’Ajuntament de Roquetes han arrencat la campanya de promoció de la tercera edició d’Unicorns Pride Ebre. És el festival LGBTIQ+ rural de Catalunya. Enguany compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció General de Polítiques Públiques LGBTI.

Tindrà lloc el 8 de juny i a la roda de premsa al saló de plens de Roquetes, s’han presentat les principals novetats.

Algunes novetats de la Unicorns Pride

Es mantindran els espais del festival però es concentraran tots els parlaments i el pregó a l’Hort de Cruells. L’espai del pati de l’Escola Marcel·lí Domingo serà el lloc on transcorrerà el contingut artístic que enguany compta amb més de 25 artistes LGBTIQ+ rurals del país i dos estrelles de renom estatal. “Posem en valor la quantitat d’artistes que han volgut accedir al festival perquè hem rebut més de 50 projectes artístics i ha estat difícil sel·leccionar-los. Enguany el festival fa un salt qualitatiu que anirà acompanyat de moltes novetats estètiques” ha dit Roger Font Montornés, president de l’Ass. Cultural Okay Productions.

Hi haurà 10 entitats que participen al concurs de carrosses i comparses, que ha exhaurit les places disponibles. Es farà una tercera edició de la cursa de tacons, això sí enguany amb inscripció prèvia. També hi haurà 20 entitats del col·lectiu de Catalunya i d’arreu de l’Estat i també 6 foodtrucks. “Satifestes de la participació i de l’interès d’entitats, empreses i restauració en tornar a formar part d’aquest projecte que triplica la quantitat de parades que es podran trobar al festival. Ha estat un repte organitzar tot el contingut però finalment hem trobat l’espai i la combinació perfecta per una tercera edició consolidada” ha dit la directora artística del festival, Griselda Fornós López.

Amb el suport de l’Ajuntament de Roquetes

Abans de res, el festival compta amb el suport logístic i l’aportació econòmica de l’Ajuntament de Roquetes, des d’on fa sis mesos que es treballa en el pla de desenvolupament.

“És un orgull comptar amb aquest festival fet des de Roquetes. Es destina una partida específica al desenvolupament i l’organització del festival en el marc dels pressupostos municipals.

Efectius tècnics i personal municipal estan durant una setmana destinats a l’organització del festival. Hem de ficar en valor les reunions i el treball previ que fem amb Okay Productions, deu mesos abans del dia 8.” ha dit Ivan Garcia Maigi, alcalde de Roquetes Per la seva banda, la directora territorial d’Igualtats i Feminsimes i el director general de Polítiques Públiques LGBTI+ estan satisfets del resultat del festival, celebren que sigui tot un referent de país i han anunciat la participació de serveis públics com el SAI dins del festival.

Així, durant les properes setmanes s’anunciaran les actuacions del festival, el programa d’activitats i es farà públic el nom de la pregonera, en un livestream per les xarxes socials del festival.

efimurs art urbà Anterior
‘Efimurs’ Festival d’Art Urbà a l’Ametlla de Mar
Següent
Lo Pati d’Amposta presenta una exposició de Paula Artés