La setena edició del Festival Pingüí de Flix se celebrarà l’1 de juliol

El Festival Pingüí de Flix está ultimant els darrers detalls per a la seva celebración, que enguany tindrà lloc l’1 de juliol i programarà, al llarg del dia, sis de les bandes més destacades de l’escena alternativa actual. És una iniciativa organitzada per l’Associació de Músics de Flix i l’Ajuntament de Flix en la qual, des de la primera edició, s’ha apostat per un model de festival autogestionat, a preu reduït (entre 13 i 15 euros) i amb facilitat d’allotjament.

Després dels dos anys d’absència, el 2022 el Festival Pingüí va tornar amb més força i ganes que mai, comptant amb una assistència de públic rècord de més de 500 persones, la majoria de les quals procedents de la Ribera d’Ebre i les comarques del voltant, però també de Tarragona, Lleida i Barcelona.

El cartell d’aquesta setena edición està format per sis bandes de l’escena independent estatal. L’organització ha programat els grups pensant en la paritat i en afavorir la igualtat de gènere a l’escenari. Per això, quatre de les sis bandes del cartell compten amb presència femenina en la seua formació.

Pinpilinpussies serà la banda cap de cartell del festival, seguida per Gallina,  Minibús Intergalàctic,  Filipin Yess,  Les Salvatges i els infal·libles des de la primera edició,  Vàlius amb Carlota Serrahima. La proposta es completa amb una batalla de DJ’s en horari de tarda on s’enfrontaran Los Titos,  6Co &Tow Truck i Jose y yo.

El Festival Pingüí es durà a terme dins el recinte de les piscines municipals de Flix, en una zona arbrada i de gespa, que permetrà als assistents poder ballar descalços així com contemplar l’escenari sobre una tovallola. El festival arrencarà motors al migdia, sobre l’hora del vermut, quan començarà una tanda de concerts que s’allargarà fins ben entrada l’hora de dinar. Tot seguit, el públic es traslladarà a la zona dels porxos per gaudir de la Batalla de DJ que precedirà els concerts del vespre fins a la mitjanit. Durant tot el dia els assistents es podran refrescar a les piscines municipals i també hi haurà servei de food truck.

 

Anterior
La fira Litterarum de Móra d’Ebre tanca una edició de rècord amb més de 4.000 participants i més de 900 llibres venuts
Següent
Nova edició de les Jornades Gastronòmiques del Musclo de Deltebre