Alcanar inicia les I Jornades de la Cultura de l’Aigua

La primera activitat serà la projecció del documental La cultura de l’aigua a Alcanar.

Són amb motiu del centenari del pou de la Verge, entre gener i juny, les I Jornades de la Cultura de l’Aigua.

El Pou de la Verge és un element inclòs dintre de l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. L’objectiu de les jornades és donar a conèixer la seva història i l’estreta relació amb els veïns i el municipi. També promoure l’ús eficient dels recursos hídrics.

Una programació carregada d’actes de divulgació 

Per concretar, el primer acte de la programació serà aquest dissabte 27 de gener. Consistirà en la presentació de les Jornades i la projecció del documental La cultura de l’aigua a Alcanar. Serà a les 19:00h al Pou de la Verge.

Així doncs, fins al mes de juny s’oferiran moltes propostes amb visites guiades als pous i motes entre els tarongers per mostrar com s’aprofitava l’aigua i com ha evolucionat el regadiu. Xerrades amb la ponència “Aigua i canvi climàtic”, a càrrec del biòleg Gabriel Borràs. També taules rodones sobre el dret de l’aigua, l’economia de l’aigua, la història de l’aigua a Alcanar. Els assistents hi podran participar.

Cal fer esment que el regidor de Cultura ha convidat a tots els veïns i veïnes a participar en els actes que s’han organitzat. Són per conèixer millor la història canareva relacionada amb els pous, regadius i l’extracció de l’aigua.

copa cangur 2024 Anterior
La Copa Cangur al Campus Terres de l’Ebre de la URV comença aquest proper dijous
Següent
L’Ampolla es prepara per viure el Carnaval 2024